Hlavní obsah

Zastínil Ibrahimovice! Citizens velebí De Bruyneho a užívají si historické semifinále Ligy mistrů

„S Manchesterem City vyhrajeme Ligu mistrů. Není na místě otázka jestli, ale pouze kdy." Tuto větu pronesl před lety kapitán anglického týmu Vincent Company. Po úterním večeru na Etihad nabývá reálných rozměrů. Dost možná ta chvíle už brzy nastane. Citizens premiérově rozkopli bránu semifinále fotbalové Ligy mistrů, po remíze 2:2 z pařížského duelu porazili Paris St. Germain v odvetě 1:0 gólem Belgičana Kevina de Bruyneho.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Kevin De Bruyne z Manchesteru City se raduje z gólu proti PSG v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

„Je to obrovský úspěch. Nejen kvůli tomu, že jsme jedním ze čtyř nejlepších týmů v Evropě, nýbrž také proto, že jsme to dokázali naším odvážným stylem. Hráli jsme jako skvěle sehraný tým," radoval se trenér City Manuel Pellegrini. Chilský kouč stanul v semifinále Ligy mistrů po deseti letech. Na jaře 2006 do něj dovedl španělský Villarreal, který je nyní soupeřem Sparty ve čtvrtfinále Evropské ligy.

Zatímco pro provinční Villarreal bylo semifinále výrazně „nadplán", jeden z nejbohatších klubů Evropy má ty nejvyšší ambice. Nyní je může naplnit. „Být nejlepší v Evropě? Nebude to vůbec snadné, ale cílem tohoto klubu je Ligu mistrů vyhrát. Pokud budeme hrát jako proti PSG, můžeme to dokázat," pravil Pellegrini, který si pochvaloval, že mužstvo vykazuje permanentní růst výkonnosti.

Pořád se zlepšujeme, upozorňuje Pellegrini

„Jsme často kritizováni, jenže my se každý rok zlepšujeme, což je nesmírně důležité. Letos jsme vyhráli skupinu, poté jsme vyřadili nebezpečné Dynamo Kyjev a nyní notně silný Paris Saint-Germain," těší kouče.

Chválu pěl také na autora vítězné trefy De Bruyneho, který v utkání zastínil hvězdného útočníka PSG Zlatana Ibrahimovice, jenž vyšel naprázdno. V 76. minutě si přistrčil míč na hranici pokutového území a s přehledem obstřelil brankáře Trappa.

„Kevin hraje v týmu důležitou roli. Je produktivní, pro soupeře znamená velké nebezpečí," složil Pellegrini poklonu De Bruynemu, který se střelecky prosadil i v prvním utkání v Paříži. V této sezóně se podílel celkem na 27 gólech (15 gólů/12 asistencí). Vylepší si bilanci také v semifinále?

Reklama

Související témata: