Hlavní obsah

Co bylo s Lewandowským? Jel pro partnerku, boural a pak dlouho číhal jen na lavičce

Mnichov

Naskočil až v závěru, s rozpačitým výrazem ve tváři byl Robert Lewandowski občas zachycen jen coby náhradník, ač je nejlepším střelcem Bayernu a celé bundesligy. Mnichovský gigant dokráčel do semifinále fotbalové Ligy mistrů přes úporně bojující Benfiku prakticky bez něj. Jen na posledních šest minut odvety nastoupil obávaný snajpr. Ve chvíli, kdy bylo už skoro vše jasné. Bayern kontroloval postupovou plichtu 2:2.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Robert Lewandowski (vlevo) a Arturo Vidal z Bayernu se radují poté, co dovedli odvetu s Benfikou do postupového konce.

Článek

Guardiola šokoval základní jedenáctkou. Bez Lewandowského. Polská média záhy měla jasno. Dopátrala se, že reprezentační střelec číslo jedna v neděli v Mnichově boural, a právě proto nevyrazil do boje. „Utrpěl mírný šok, měl štěstí v neštěstí," znělo z polských i německých zdrojů.

Lewandowski byl vskutku účastníkem nehody se svým Porsche Cayenne, nezpůsobil ji ovšem, dokonce podle všeho ani neřídil. Stalo se tak v neděli, kdy mířil pro manželku na letiště. Havárií vznikla škoda 25 000 eur.

„Nic zvláštního se nestalo, vše je v pořádku," uvedl ke svému stavu sám Lewandowski. Hráčův manažer Cezary Kucharski ovšem naznačoval, že nehoda mohla způsobit, že ho Guardiola nechal jen mezi náhradníky. Sám útočník, ale třeba i ředitel klubu Matthias Sammer po utkání mínili, že to při trenérově rozhodování nemělo vliv. Že vše bylo způsobeno rotací hráčů v nabitém kádru.

Bavorský gigant zůstává po zvládnutí Benfiky ve hře o treble. V Lize mistrů čeká na zítřejší los semifinále, nejvyšší domácí soutěž vede o sedm bodů před Dortmundem a čeká ho i semifinále německého poháru proti Brémám. V nejbližším zápase v sobotu večer na Bayern čeká v lize Schalke.

Reklama

Související témata: