Hlavní obsah

Postup zrozený z obtíží a utrpení. Ale dva ze tří nejlepších celků světa jsme vyřadili, jásal Torres

Mnichov/Praha

Trpěli. Celý první poločas se fotbalisté madridského Atlétika v mnichovské Allianz aréně jen a jen bránili. „Byli jsme v permanentním obležení a vůbec jsme nemohli najít způsob, jak se tlaku Bayernu bránit a jak se dostat k naší hře. Bylo to vůbec zápas o neskonalém utrpení,“ přiznával Fernando Torres, když se čas semifinálové odvety naplnil a jeho tým navzdory prohře 1:2 postupoval do finále Ligy mistrů. A dokonce už potřetí v historii.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Hráči Atlétika Madrid zleva Fernando Torres, Stefan Savič, Saúl Ňíguez a Teye Thomas se radují z postupu přes Bayern Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Nic nepomohlo, že Bayern začal a celý první poločas hrál ve fantastickém stylu. „Byl to skutečně obrovský výkon. Během trenérské kariéry jsem nikdy nečelil lepšímu mužstvu," uznale pravil kouč madridského Atlétika Diego Simeone.

Hra Bayernu měla všechno, uznal Simeone

„Hra domácích měla naprosto všechno. Rychlost, intenzitu, tlak," netajil, že si úlevně oddechl, když jeho mužstvo prohrávalo po prvních pětačtyřiceti minutách jen jednobrankovým rozdílem. To proto, že gólman Oblak mezi tyčemi doslova čaroval, neboť i Müllerovu penaltu dokázal zlikvidovat.

„Byli jsme schopni jen minimálně reagovat na situace, které si Bayern vytvořil. Kdyby Müller pokutový kop proměnil, byl by to pro nás mnohem obtížnější zápas," vyčítal Simeone svým svěřencům, že do přestávky nehráli podle jeho představ a určeného plánu.

„Druhý poločas byl jiný, protože jsme už hru víc kontrolovali, dali gól a měli blízko i k druhému," připomínal penaltu, kterou Torres rovněž zahodil.

Torres omyl sudího přiznal

Vymyšlenou, protože Martínez ho fauloval ještě před šestnáctkou. „Viděl jsem záznam a opravdu tomu tak bylo. Přitom jsem byl zpočátku přesvědčený, že k faulu došlo v šestnáctce a že rozhodčí ji tudíž nařídil správně. Při takové rychlosti se ale stane, že rozhodčí dost dobře nevidí, kde k zákroku došlo," přiznával Torres pro BT Sports, že se turecký sudí Cakir šeredně mýlil.

„Na výsledek a osud zápasu však neměl omyl vliv, takže o ní není třeba dál přemýšlet," připomínal, že Bayern měl po jeho selhání naději dál o postup bojovat.

Nezvládl ji, takže potřetí za sebou skončil putování Ligou mistrů v semifinále. A zase se španělským soupeřem. Po Realu a Barceloně ho vyřadilo i Atlétiko.

Zato Atlético si potřetí zahraje finále, které je na programu 28. května v Miláně.

„Porazili jsme dva ze tří nejlepších celků, takže teď chceme být klubovými mistry my. Náš tým je připraven hrát proti komukoli," připomínal Torres, že dva předchozí finálové pokusy Atlétika skončily nezdarem.

„Torres má pravdu. Barcelona a Bayern patří mezi tři nejlepší mužstva světa a my je překonali. Náš postup se zrodil z obtíží a utrpení, ale o to víc jsem na svůj tým hrdý." přidával kouč Simeone.

Vyhraje letos Atlético Madrid Ligu mistrů?
Ano
49,8 %
Ne
50,2 %
Celkem hlasovalo 5764 čtenářů.

Reklama

Související témata: