Hlavní obsah

Vypadli jsme, ale Bayern je pořád nejlepší na světě, utěšoval se Vidal

Těžko skousával vyřazení. Ostatně, jako všichni hráči mnichovského Bayernu, kteří v úterní noci sice v domácí semifinálové odvetě porazili Atlético Madrid 2:1, ale pohárová matematika je vyšachovala ze hry o milánské finále Ligy mistrů. „Skončili jsme v semifinále, ale nepřestanu tvrdit, že Bayern je dál nejlepším klubem světa,“ utěšoval sebe i spoluhráče Arturo Vidal.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Arturo Vidal měl lví podíl na druhé trefě Bayernu.

Článek
Fotogalerie

Sám vyslal na slovinského gólmana mezi tyčemi Atlétika spoustu střel. V prvním utkání v Madridu, v odvetě zrovna tak. I Lewandowskému na druhý gól znamenajícímu novou naději Vidal nahrával.

„Nevím, proč míč neprošel častěji za jeho záda. Vždyť jsme měli v obou utkáních tolik šancí," hledal chilský záložník marně odpověď na otázku, proč během 180 minut dal Bayern Janu Oblakovi jen dva góly, které na postup do finále nestačily.

„Přitom jsme byli v Madridu i doma lepším týmem, měli jsme míč pod kontrolou, připravovali si příležitosti. Zatímco my je nevyužili, Atlétiku stačila jediná zužitkovaná. To je důvod, proč je teď ve finále, zatímco my o něm zase jen sníme," hořekoval Vidal. „A to stálo proti nejlepšímu týmu na světě."

Na udivené pohledy reagoval promptně. „Fotbal někdy přináší i to, že nejlepší mužstvo na světě vyhrát nemusí a nepostoupí, což je náš případ. A Bayern nejlepším tým na světě je," tvrdil Vidal, který teď může prožité zklamání kompenzovat už jen na německé scéně.

V bundeslize a Německém poháru. „Máme před sebou dva primáty a doufáme, že je získáme," připomínal, že v sobotním ligovém střetnutí v Ingolstadtu potřebuje získat Bayern alespoň bod, aby mohl s předstihem slavit titul, aby pak v berlínském finále Německého poháru 21. května s Dortmundem završil sezónu ziskem další trofeje.

Reklama