Hlavní obsah

Ligu mistrů už vyhrál, přesto Torres před milánským finále tvrdí: Až s Atlétikem to bude zápas mého života

Milán/Praha

Mohl by zůstat nad věcí... Ligu mistrů už vyhrál, takže Fernando Torres by se nemusel iritovat bolavými vzpomínkami na Lisabon před dvěma lety, jako většina jeho současných spoluhráčů. „Jenže já vyhrál Ligu mistrů s Chelsea, což je něco docela jiného, než zvítězit v ní s klubem, v němž jsem vyrůstal a který zůstal v mém srdci na kterékoli štaci, kterou jsem během kariéry prošel,“ připomínal dvaatřicetiletý útočník madridského Atlétika před sobotním milánským finále Champions League, že úspěch v červenobílých barvách pro něho znamená všechno.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Hráči Atlétika Madrid zleva Fernando Torres, Stefan Savič, Saúl Ňíguez a Teye Thomas se radují z postupu do fináleLigy mistrů.

Článek

Na lisabonském Stadionu světel před dvěma lety už „ušatý pohár" drželi v rukou celí natěšení, jak se s ním budou za pár vteřin laskat.

Přichází čas pomsty

Juanfran, Koke, Filipe Luís, Gabi, ti všichni to pamatují. Trenér Simeone samo sebou také nikdy nezapomene, jak jim ve třetí minutě nastavení dal Ramos vyrovnávací gól a v prodloužení jim Real trofej ukradl.

Teď se jim nabízí příležitost k pomstě.

Zase proti městskému rivalovi.

Znovu proti Marcelovi, Balemu a Ronaldovi, kteří jim v lisabonském prodloužení dali tři branky a o pohár je obrali.

Jenže jejich Atlético je po dvou letech jiné.

Zkušenější, protřelejší, úspěchu ještě víc lačné.

A navíc má ve svém středu i Torrese.

„Pro mě je to ten nejdůležitější zápas, který jsem kdy hrál a hrát budu. Vyhrál jsem tuto soutěž s Chelsea, získal spoustu úspěchů se španělskou reprezentací, ale sobotní milánský večer je úplně odlišný a nedá se porovnat s ničím, co jsem dosud zažil. Budu hrát za své Atlético a ve finále Ligy mistrů k tomu," přiznával hvězdný útočník, že za úspěch na San Siru by obětoval všechno.

Finále Ligy mistrů Real Madrid - Atlético Madrid se hraje dnes ve 20.45, řídí ho anglický sudí Clattenburg, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na www.sport.cz.

„San Siro je magickým místem pro všechny fotbalisty, takže věřím, že se stane magickým i pro Atlético. Jsme tady proto, abychom napsali tu nejkrásnější a nejpamátnější noc v klubové historii," potvrzoval Torres, jak velké odhodlání v řadách jeho týmu panuje.

Díky za šanci, děkoval Torres

V něm ještě větší. „Aby ne, když jsem v Atlétiku v pěti letech začínal a už jako kluk jsem snil o tom, že s ním jednou tuto soutěž vyhraju. Velké sny jsou od toho, aby je člověk uskutečnil a mně se tato možnost nabídla. Hlavně díky klubovému vedení a trenérovi Simeonovi, neboť to oni mně dali šanci vrátit se do Atlétika. Nebylo to snadné, musel jsem hrou, výkony a góly přesvědčit, že do sestavy patřím, ale teď jsem tady, abych sehrál zápas svého života. Abychom zápas života sehráli my všichni," rozpovídal se Fernando Torres před sobotním duelem s Bílým baletem.

„Real je samozřejmě jedním z nejlepších mužstev světa, ale doufám, že změníme dějiny. Že napíšeme novou stránku fotbalové historie, na které uvedeno jako jméno vítěze Atlético. Teď nemá smysl vracet se k tomu, co se stalo před dvěma lety. Ve finále Ligy mistrů jsme Real neporazili, ale jinak jsme nad ním zvítězili několikrát. A máme sílu na to, abychom to svedli i na San Siru," netajil Torres, že spoléhá nejen v pomoc fanoušků Atlétika, ale i italských tifosi, kteří na finále přijdou.

„Však mám mezi nimi spoustu přátel, kteří mi úspěch určitě přejí," připomínal krátké a nepříliš vyvedené intermezzo v barvách milánských rossoneri před dvěma lety.

Reklama

Související témata: