Hlavní obsah

Zase dal ve finále gól, znovu ze sebe serval dres. Měl jsem tušení, že vítěznou trefu zařídím já, chlubil se Ronaldo

Milán/Praha

Nepoučil se. Když před dvěma lety v Lisabonu proměnil v prodloužení penaltu a pečetil čtvrtým gólem výhru svého Realu na Atlétikem, strhnul ze sebe dres a dával průchod emocím. Už tehdy to Ronaldo schytal... Vyčetli mu nehorázné chování, neúctu, ba přímo pohrdání soupeřem, touhu posílit vlastní mediální obraz a vyniknout nade všemi. Po dvou letech ze sebe hvězdný Portugalec serval dres zase. Na penaltový rozstřel šel jako pátý exekutor a nemýlil se. Jeho trefa vynesla Bílému baletu jedenácté vítězství v Lize mistrů, takže Ronaldo na trávníku San Sira šílel. Opět vysvlečený do půl těla, zase s bílým dresem nad hlavou.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje gól v penaltovém rozstřelu, kterým pečetil triumf Realu Madrid v Lize mistrů.

Článek
Fotogalerie

Oslavy Realu Madrid

Nebyl to rozhodně jeho zápas. Zranění, které Ronaldo utrpěl během úterního tréninku, ho poznamenalo víc, než byl ochoten připustit. A to přitom před finálovou partií Ligy mistrů s Atlétikem vykládal, že jeho levé stehno je v pořádku a i trenér Realu Zidane prohlašoval, že CR7 je stoprocentně zdravý a na utkání nachystaný.

Pátou penaltu si vymínil

Nebyl, což milánská partie potvrdila. Chyběl mu obvyklý pohyb, tah na bránu, jeho střelám scházela nejen rasance, ale i přesnost. A bylo jedno, zda pálil ze hry nebo trestných kopů, zda hlavičkoval nebo střílel nohou.

„Teď už je přece jedno, jak jsem se cítil a jak jsem na tom byl. Zažili jsme další fantastickou noc, kterou rozhodla naše zkušenost," odmítal se Ronaldo vracet k tomu, nakolik ho zraněné stehno limitovalo.

S jedním se však do kamer BT Sport svěřil.

„Měl jsem před zápasem tušení, že to budu právě já, kdo finále rozhodne. Že právě já vstřelím vítězný gól. Byla to vidina tak živá a reálná, že jsem si u trenéra vymínil, že pokud dojde na penaltový rozstřel, půjdu kopat jako pátý."

Na rozstřel skutečně došlo poté, co finálová partie nepřinesla rozhodnutí ani v prodloužení. A Ronaldo se opravdu ujal pátého pokusu, proměnil ho a poté propadl stejné euforii, jako dva roky předtím v Lisabonu.

Chválil trenéra i sám sebe

„Penalty jsou vždy loterií, ale my zvládli všech pět, což je něco neuvěřitelného. Fantastická noc, skvělé vítězství, za něž děkujeme trenérovi. Zinedine Zidane odvedl během pěti měsíců fenomenální práci, takže za ni a za svou skromnost si triumf zaslouží," nezapomněl Ronaldo ani po finále na kouče, kterého velebil během uplynulého půl roku v jednom kuse.

Na sebe ale také ne... To když na San Siru přišla řeč na Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa, k němuž Ronaldo třetím vítězstvím v Lize mistrů vykročil.

„Vyhrál jsem Ligu mistrů, stal se jejím nejlepším střelcem, posedmé v sezóně jsem dal přes padesát gólů. Porovnávejte a hodnoťte sami," nezapomněl CR7 vylepšit vlastní obraz.

Reklama