Hlavní obsah

Plzeň - Karabach 0:0S ázerbájdžánským obranným valem si český mistr nevěděl rady, převaha gólový efekt nepřinesla

Aktualizováno

Jen bezgólovou remízou musela vzít za vděk mistrovská Plzeň v úvodním duelu 3. kvalifikačního předkola fotbalové Champions League. V konfrontaci s Karabachem sice hrála až do vyloučení Baránka v 75. minutě na jednu bránu, ale gólmana hostů Sehiče nevyzkoušela, natož aby ho překonala. Ázerbájdžánský obranný val byl prostě nad její um a schopnosti. Odveta za týden v Baku bude proto pro Pivarníkův celek hodně svízelná.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Maxim Medveděv (vlevo) z Karabachu a Daniel Kolář z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Územní převahu si sice Plzeň vytvořila, ale co z toho, když na bránu Sehiče nemířila za celý zápas pořádná střela?

Kolář i Ďuriš pálili mimo

Kolář se sice v úvodní čtvrthodině pokusil překvapit gólmana Karabachu technickým obloučkem, ale jeho pokus z ostrého úhlu byl až příliš lehoučký a hlavně čitelný, než aby měl úspěch. A když se po jednadvaceti minutách domácím konečně podařilo rozebrat soupeřovu defenzívu, ukopli hostující obránci Kolářovi míč dřív, než stačil zareagovat. Po půlhodině nepochodil Kolář zase, neboť i v další příležitosti minul bránu, v čemž ho Ďuriš pár minut před přestávkou napodobil.

Snažení Viktorie se tak rozplynulo do ztracena, neboť přes přehuštěný a dobře organizovaný ázerbájdžánský obranný val její hráči nedokázali najít cestu k vážnějšímu ohrožení bosenského legionáře z Bosny mezi tyčemi Karabachu.

S centrovanými míči si urostlí obránci hostů snadno poradili, individuálně se nedokázal žádný z Pivarníkových svěřenců prosadit, a protože ve hře domácích chyběly nápady, překvapení i potřebné zrychlení před protivníkovou šestnáctkou a důraz v ní, držel ázerbájdžánský mistr bez problémů a potíží bezgólový stav.

V deseti už neměli nárok

Však měl také plzeňský kouč svým hráčům o půli co vykládat. Jeho slova sice na chvíli zapůsobila, neboť domácí v nástupu do druhého poločasu hru zrychlili a zjednodušili, přidali i na důrazu, ale Sehiče ani tak neprověřili.

Defenzíva Karabachu byla nad jejich schopnosti a fotbalový kumšt, ba naopak jim muselo párkrát zatrnout, když se španělsko-brazilská dvojice Dani Quintana - Reynaldo pokusila o pár rychlých výpadů.

A protože ani nasazení Krmenčíka efekt nepřineslo, neboť jeho hlavičku mířící do brány hostující beci vyrazili, proměnilo se plzeňské snažení v jednu velkou marnost. Zvláště, když musel čtvrthodiny před koncem předčasně ze hřiště Baránek, který uprostřed hřiště fauloval Míchela a makedonský sudí ho po druhé žluté vyloučil.

Karabach sice početní převahy nevyužil, ale i tak dosáhl svého. Bezgólovou remízu uhrál a pro odvetu příští týden v Baku si vytvořil víc než slibnou pozici.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - Karabach 0:0
Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov (všichni Makedonie). ŽK: Baránek - Madatov. ČK: 75. Baránek. Diváci:10 269.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (78. Hejda), Kovařík (72. Kopic) - Ďuriš (62. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli (79. Gurbanov) - Míchel, Garajev - Dani Quintana (67. Ismailov), Richard Almeida, Reynaldo - Madatov (46. Muarem). Trenér: Gurbanov.
Postoupí plzeňští fotbalisté do play off Ligy mistrů přes Karabach?
Ano
67 %
Ne
33 %
Celkem hlasovalo 17084 čtenářů.

Reklama

Související témata: