Hlavní obsah

I bezgólová remíza je pro odvetu nadějná, ujišťoval plzeňský kapitán Hubník

Plzeň

Samozřejmě že měl jiné plány, pochopitelně si představoval vykročení za vidinou Ligy mistrů jinak. Vítězně, to se ví. „Ale i bezbranková remíza je nakonec nadějným výsledkem. Věřím, že když dáme v odvetě Karabachu gól, do dalšího kola kvalifikace o Ligu mistrů postoupíme,“ bral plzeňský kapitán Roman Hubník po konfrontaci s ázerbajdžánským mistrem nakonec i nerozhodný výsledek s povděkem. Zvláště, když jeho tým hrál posledních čtvrthodinu jen v deseti bez vyloučeného Baránka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník

Článek
Fotogalerie

Vstřelený gól v odvetě v Baku by vám postupovou naději určitě dával, ale problémem zůstane, jak ho vstřelit. Doma vám na to nestačil celý zápas...

Pravdou je, že se střelbou a zakončením máme v posledních zápasech problémy a góly nedáváme. Bude potřeba čas, aby si všechno sedlo.

Problémy máte nejen se zakončením, ale se střelbou vůbec. Vždyť vy jste na bránu hostů za celý domácí zápas pořádně nevypálili...

Střílíme skutečně hodně málo, což nám trenér o přestávce vytýkal. Problém je v tom, že se naši záložníci snaží dovést míč až do kuchyně a o střelbu se nepokouší. Přitom i to mohl být recept na obranu Karabachu, protože z odraženého míče se mohla zrodit nějaká nebezpečná situace.

Ono bylo ovšem hodně těžké se přes přehuštěnou a dobře organizovanou obranu hostů prosadit...

Věděli jsme, že Karabach je kombinačně hodně silným týmem, jenže u nás bránili ještě usilovněji. Jeho hráči zalezli, byli blízko sebe, takže skulina se v jejich obraně hledala těžko.

A když už se našla, nadějnou situaci odmítl střídající Krmenčník nahraným teatrálním pádem, jímž si chtěl vymodlit penaltu.

Bylo to pro něho obtížné, protože krátce před tím přišel na hřiště a šlo o jeho první doteky s míčem. Dal si balón příliš od nohy a už se k němu nemohl dostat.

Sudí ho za nasimulovaný pád žlutou kartou nepotrestal, zato Baránkovi ukázal hned dvě, načež následovala červená a nucený odchod ze hřiště. V ten moment Karabach procitl a snažil se dokázat, že i útočit dovede. Nepříjemné varování před odvetou...

Podobná režie zápasu nás nejspíše čeká při odvetě v Baku. Ázerbajdžánci jsou v kombinaci hodně silní, dávají balóny zpátky, snaží se unavit soupeře a trpělivě čekat na svou chvíli. Nám se po Baránkově vyloučení v deseti už sil nedostávalo, ale ani tak jsme soupeře k ničemu nepustili.

Vy jste ho k ničemu nepustili vlastně za celý zápas...

Zkoušeli hrát na brejky, takže chtěli posílat dlouhé přihrávky za naši vysunutou obranu a využít okének, které za ní při takovému způsobu hry vznikají. Ale zvládli jsme to a neinkasovali, což je před odvetou důležité.

Možná i proto, že jste se nenechali rozhodit někdy až teatrálními kousky soupeře.

Pravdou je, že hodně simulovali, pomáhaly si údery loktem a v některých chvílích se uchylovali až ke komedii. Ale i s tím jsme počítali.

Jak daleko je podle vás po bezbrankové remíze do dalšího kvalifikačního kola?

Naplnili jsme jen půlku předsevzetí, které jsme měli. Chtěli jsme totiž dát nějaký gól a neinkasovat. Branku jsme sice nedostali, ale sami ji rovněž nedali. Ale i tak jsme uhráli nadějný výsledek. Věřím, že když dáme v odvetě gól, do dalšího kola postoupíme.

Postoupí plzeňští fotbalisté do play off Ligy mistrů přes Karabach?
Ano
67 %
Ne
33 %
Celkem hlasovalo 17084 čtenářů.

Reklama

Související témata: