Hlavní obsah

Ajax bude na Interu usilovat o postup bez Galáska i Grygery

PRAHA

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů je sice už od minulého pátku vylosované, ale až v úterý pozná svého posledního osmého účastníka. O zbývající volné místo se utkají Inter Milán s Ajaxem Amsterodam. Oba týmy musely na osmifinálovou odvetu na San Siru čekat kvůli kolizi domácích zápasů Interu a městského rivala AC. Lépe rozehranou partii má Inter, který v amsterodamské aréně uhrál před třemi týdny nadějnou remízu 2:2.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Ajaxu se budou muset obejít bez českých repezentantů Galáska a Grygery - ilustrační foto.

Článek

Ani v úterní odvetě se ale neobjeví čeští vyslanci ve službách Ajaxu: kapitán Tomáš Galásek je od poloviny února mimo hru kvůli poraněnému stehennímu svalu, obránce Zdeňka Grygeru zase trápí lýtko, jehož zranění si obnovil v minulém týdnu. Na marodce jsou i další opory: reprezentační záložník Wesley Sneijder a bek John Heitinga.

I proto se zdá, že před odvetou hraje všechno do karet domácímu Interu. "Mnoho lidí říká, že už jsme v dalším kole, ale ve skutečnosti máme oproti Ajaxu jenom malou výhodu," upozornil kouč Interu Roberto Mancini, jehož tým měl v Amsterodamu namále, když v prvním poločase prohrával 0:2 a až poločasová bouřka v kabině probrala hvězdy Interu ke zlepšenému výkonu a následné remíze.

Kdo postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Mancini slíbil, že bude svůj tým nabádat k ofenzivní hře, přestože by Interu stačila k postupu bezbranková remíza, nebo nerozhodný výsledek 1:1. "Ale na remízu určitě hrát nechceme. To by bylo příliš riskantní," dodal Mancini, kterému v sobotu udělalo radost střelecké probuzení kanonýra Adriana.

Brazilský útočník dal po desetizápasovém půstu vítěznou branku proti Sampdorii Janov. Interu, který drží domácí osmizápasovou sérii neporazitelnosti v LM, bude chybět jen distancovaný stoper Córdoba.

Poučení z chyb

Ajax se prý už poučil z chyb, které jej připravily v prvním zápase o lepší výsledek. "Nesmíme v obraně odkrývat tolik volných míst, musíme sobě být navzájem blíž," nabádal kouč Danny Blind, jehož tým o víkendu v lize po pětizápasové vítězné šňůře remizoval 0:0 s vedoucím Eindhovenem.

Aby Ajax mohl pomýšlet na postup, musí nechat zapomenout na poslední špatné výsledky na hřištích soupeřů: z posledních šestnácti zápasů nizozemský velkoklub vyhrál venku jediný zápas, na italské půdě při sedmi výjezdech prohrál hned šestkrát a jednou remizoval.

Reklama