Hlavní obsah

Podle Pivarníka šlo inkasovaným gólům s Razgradem předejít. Penalta byla zbytečná, viděl

Sofia

Trenér fotbalistů Plzně Roman Pivarník byl po úvodním utkání 4. předkola Ligy mistrů na hřišti Razgradu (0:2) zklamaný, protože věřil, že oběma inkasovaným brankám šlo předejít. Devětačtyřicetiletý kouč vzhledem k síle bulharského šampiona očekává i mimořádně těžkou domácí odvetu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Článek
Fotogalerie

"Samozřejmě to pro nás není moc dobré, 0:2 je složitý výsledek. Je škoda, že jsme nedokázali dát kontaktní gól a byly to situace, které jsme si měli pohlídat," řekl Pivarník novinářům.

Razgrad rozhodl o svém vítězství v Sofii až ve druhém poločase, kdy skórovali Cosmin Moti z penalty po faulu kapitána Romana Hubníka a Virgil Misidjan. "Potvrdilo se vše, o čem jsme se bavili. To mužstvo je velmi silné na míči, v kolmých přihrávkách a v kontrech. Upozorňoval jsem na to, že chodí do šestnáctky, kde je třeba hráče vytlačovat a nefaulovat. Bohužel jsme udělali zbytečnou penaltu a při druhé situaci byla sice krásná přihrávka za obranu, ale jsou to věci, které se dají řešit," konstatoval Pivarník.

Jeho svěřencům se moc nedařilo ani v ofenzívě. "Není jednoduché hrát, když musíte udržet kompaktnost i hloubku v poli. Zdvojování těchto hráčů něco stojí a pak chybějí síly dopředu. Ale měli jsme dvě možnosti, které jsme mohli využít. Třeba Dan Kolář to mohl v závěru trefit lépe," upozornil trenér Plzně.

Před úterní odvetou se obává i protiútoků Ludogorce, jehož hráči Viktorii technicky i rychlostně převyšovali. "Pokusíme se to v domácím zápase zvládnout, i když samozřejmě víme, že Razgrad je silný jak do kontrů, tak do postupného útoku. O to složitější to bude," prohlásil Pivarník.

"S takovým mužstvem se hráči málokdy v Čechách střetávají. Jsou individuálně přichystaní, umí jeden na jednoho a všichni jsou rychlí. Každá nekompaktnost je problém," dodal bývalý kouč Jihlavy, Olomouce nebo Bohemians 1905, který s Viktorií usiluje o historicky třetí postup do skupiny Ligy mistrů.

Zvládnou fotbalisté Plzně odvetu s Razgradem a postoupí do Ligy mistrů?
Ano
16,9 %
Ne
83,1 %
Celkem hlasovalo 13821 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal