Hlavní obsah

Manchester City si i s náhradníky pojistil Ligu mistrů. Lecjaksův tým schytal debakl

Aktualizováno

Další kanonádu nepřidali, ale i po hubeném domácím vítězství 1:0 v odvetě play off Ligy mistrů si fotbalisté Manchesteru City vzhledem k drtivé výhře 5:0 z úvodního utkání v Bukurešti s přehledem zajistili postup přes Steauu do hlavní části milionářské soutěže. Nový trenér Citizens Pep Guardiola tak vyhrál i čtvrtý soutěžní zápas v sezóně.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu proti Steaue Bukurešť v odvetě play off Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Španělský kouč tentokrát dal šanci převážně náhradníkům a poprvé pod ním nastoupili také brankář Joe Hart nebo záložník Yaya Touré. Pro jedničku anglické reprezentace Harta, který nastoupil s kapitánskou páskou, šlo možná o rozlučku se City.

Anglický favorit si v úvodní půli nevytvořil žádnou velkou šanci, až v 56. minutě se prosadil Fabian Delph hlavou po centru Jesúse Navase. Přemožitel Sparty z třetího předkola však City další branku nedovolil.

Mönchengladbach si zastřílel

Ligu mistrů si nezahraje český obránce Young Boys Jan Lecjaks. Bernský tým v Mönchengladbachu utrpěl debakl 1:6 a nevylepšil si renomé po domácí prohře 1:3. Hattrickem se blýskli Belgičan Thorgan Hazard a Brazilec Raffael. Porážku hostů zmírnil v závěru Ravet.

Poprvé v historii postoupil do prestižní soutěže Rostov, jenž v Rusku porazil Ajax vysoko 4:1. Úvodní duel v Amsterodamu skončil 1:1. Kodaň na hřišti APOELu Nikósie díky brance Federica Santandera z 86. minuty vybojovala remízu 1:1, která dánské mužstvo vzhledem k domácí výhře 1:0 posunula do základní fáze LM.

Dinamo Záhřeb si v Salcburku vynutilo tři minuty před koncem gólem na 1:1 prodloužení. V něm rozhodl o postupu chorvatského šampióna Arbí Hilál Súdání.

Odvetná utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
APOEL Nikósie - FC Kodaň 1:1 (0:0)
Branky: 69. Sotiriu - 86. Santander. Rozhodčí: Rocchi (It.). První zápas: 0:1, postoupila Kodaň.
FC Rostov - Ajax Amsterodam 4:1 (1:0)
Branky: 34. Azmoun, 52. Jerochin, 60. Noboa, 66. Poloz - 84. Klaassen z pen. ČK: 83. Kudrjašov (Rostov). Rozhodčí: Mažič (Srb.). První zápas: 1:1, postoupil Rostov.
Manchester City - Steaua Bukurešť 1:0 (0:0)
Branka: 56. Delph. Rozhodčí: Gil (Pol.). První zápas: 5:0, postoupil Manchester.
Borussia Mönchengladbach - Young Boys Bern 6:1 (3:0)
Branky: 9., 64 a 84. Hazard, 33., 40. a 77. Raffael - 79. Ravet. Rozhodčí: Marriner (Angl.). První zápas: 3:1, postoupil Mönchengladbach.
Red Bull Salcburk - Dinamo Záhřeb 1:2 po prodloužení (1:0)
Branky: 22. Lazaro - 87. Fernandes, 95. Súdání. Rozhodčí: Thomson (Skot.). První zápas: 1:1, postoupil Záhřeb.

Reklama

Související témata: