Hlavní obsah

Nedvěd: S Arsenalem se to bude obracet už těžko

Praha/Turín

Českému fotbalistovi Pavlu Nedvědovi se znovu pomalu rozplývá dávný sen o vítězství v Lize mistrů. Distancovaný reprezentant v úterý jen na televizní obrazovce doma v Turíně sledoval porážku Juventusu na hřišti londýnského Arsenalu 0:2 a v rozhovoru pro Českou televizi připustil, že ve čtvrtfinálové odvetě bude mít se spoluhráči velmi složitou pozici.

Článek

"Bude se to strašně těžko obracet, jestli to už není uzavřené," uvedl Nedvěd. Třiatřicetiletého středopolaře z úterního utkání v Londýně vyřadily tři žluté karty a Nedvěd po utkání netajil své zklamání. Podle něj Juventus srazila branka Fabregase ze 40. minuty. "Začátek byl docela dobrý, pak jsme dostali gól do šatny a celé se to sesypalo," litoval rodák ze Skalné u Chebu. "Ale nám to poslední dobou už nějak skřípalo," připomněl nejlepší hráč Evropy z roku 2003 rozpačité výsledky z minulých týdnů.

Postoupí Juvetus do dalších bojů Champions League?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Výtečný výkon Arsenalu Nedvěda příliš nepřekvapil. "O měsíc zpátky sice byli docela špatní, ale poslední měsíc jsem je viděl hrát a předváděli výborné výkony. Navíc doma jsou nebezpeční a to se bohužel potvrdilo," uvedl Nedvěd.

V útoku vůbec nebyli nebezpeční

Porážku nechtěl svádět na skutečnost, že Juventus v sobotu hrál těžký ligový zápas proti AS Řím, zatímco Arsenalu odpadl odložený duel v Portsmouthu. "My jsme toho dnes předvedli velmi málo, hlavně v útoku jsme vůbec nebyli nebezpeční. Když chceme v Lize mistrů postoupit, tak venku potřebujeme dát gól. A my jsme dnes neměli vůbec nic," řekl reprezentační středopolař.

Juventus podle něj bude mít v odvetě příští středu těžkou úlohu. Také proto, že jsou mimo hru dnes vyloučení Camoranesi se Zebinou a bývalý kapitán Arsenalu Vieira, který dostal třetí žlutou kartu v soutěži. "Popravdě se na odvetu moc netěším, moc nás tam nebude," posteskl si Nedvěd. "Stalo se nám asi to nejhorší, co nás mohlo potkat. Výsledek 0:2 je ošklivý, ale kdybychom byli kompletní, tak bychom ještě něco mohli zkusit. Takhle to už bude hodně těžké," dodal Nedvěd.

Reklama