Hlavní obsah

Litovali Messiho, vtipkovali s autobusem, nakonec vzdorující Hříbata zařízl hloupý gól

Mönchengladbach

Nakonec prohra. Ale po sympatickém výkonu. Borussia Mönchengladbach vedla v pokračování Ligy mistrů nad slavnou Barcelonou, publikum bylo u vytržení, ale nakonec se radovat nemohlo. Fotbalisté německého celku podlehli 1:2. Na sociálních sítích ale vítězili už před duelem i během něj.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Barcelonský obránce Gerard Piqué (vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Mönchengladbachu.

Článek

Pro mnohé to byl hrdinský výkon. Hříbata od 34. minuty vedla zásluhou Thorgana Hazarda a rýsovala se senzace na úkor giganta, který se musel obejít bez zraněného Lionela Messiho.

S ním Mönchengladbach čile korespondoval po sítích v týdnu před bojem. „Škoda, rádi bychom tě viděli u nás v Borussia Parku," litovali zástupci německého klubu, že zranění nepustí argentinskou hvězdu katalánského týmu do očekávaného souboje a přidali přání brzkého uzdravení. Messi děkoval za podporu a mohl sledovat povedený obrat svých spoluhráčů.

Neměli to ale vůbec jednoduché. Gladbach po vedení v první půli a před očekávaným drtivým náporem Barcelony neopouštěl internetový humor. „Snad nebudeme potřebovat autobus," objevil se na síti symbol tuhé defenzívy ála Mourinhova Chelsea - zaparkovaný autobus. Tentokrát v barvách Mönchengladbachu, který spíše vyznává útočný styl hry.

Ale bránit bylo nutné, Barcelona zabrala. A Hříbata padla. Obrat byl dovršen hloupým gólem. Brankář Yann Sommer tak trochu zařízl vlastní tým, neudržel míč po soupeřově střele a Gerard Piqué dorážel do sítě.

„Chyba, ale zpátky už to nevezmu," posteskl si Sommer. „Fanoušci ale byli pořád fantastičtí, až z toho byla husí kůže," rozplýval se nad mimořádnou atmosférou domácí záložník Patrick Herrmann. „Opravdu velkolepý večer," přidal se přes porážku i sportovní ředitel domácích Max Eberl. „Odehráli jsme dobrý zápas," těšilo kouče Andrého Schuberta.

Jeho týmu čelil gólman Marc-André ter Stegen, pro kterého to byl pikantní návrat do Borussia Parku, odkud kdysi zamířil do Barcelony. „V první půli jsme to měli těžké, ale nakonec můžu být rád, zvládli jsme to, bylo to pro mě zvláštní utkání," připustil.

„Zasloužená výhra, jsem spokojen s přístupem hráčů," dodal barcelonský kouč Luis Enrique, jehož svěřenci si ve skupině připsali druhou výhru. Gladbach po nezdaru na půdě Manchesteru City na bodový zisk stále čeká.

Postoupí Mönchengladbach ze skupiny C do vyřazovací fáze Ligy mistrů?
Ano
17,7 %
Ne
82,3 %
Celkem hlasovalo 1202 čtenářů.

Reklama

Související témata: