Hlavní obsah

Bayern se zadrhl, Ancelotti ho nezbavil španělského prokletí. Rozhodl zabijácký instinkt, říká Neuer

Už v poslední bitvě na domácí scéně to fotbalistům Bayernu nešlo nijak hladce. A v Madridu přišel opravdový zádrhel. Atlético vyválčilo v rámci Ligy mistrů výhru 1:0. Skvostná bilance Carla Ancelottiho na lavičce německého mistra se zastavila u osmé výhry (v lize v Hamburku), na madridského soupeře jeho svěřenci v pokračování Champions League už nevyzráli. Španělské kladivo dál účinkuje. Odveta za jaro Bayernu nevyšla... Zrodil se stejný výsledek jako v úvodním semifinále minulého ročníku soutěže.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Záložník Atlétika Madrid Yannick Carrasco (vpředu) slaví gól proti Bayernu v zápase Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

"Dneska se mi z naší strany líbilo úplně vše. Když bylo třeba trpět, zatnuli jsme zuby a zvládli to," řekl po zápase kouč Atlétika Diego Simeone.

"Proti Atlétiku musíte být prostě rychlejší, těžko jsme si mohli vytvořit více šancí. Nebyl to dobrý výkon, ale je to jen jeden zápas," pravil kouč Bayernu Ancelotti, který s týmem vyhrál všech předchozích osm soutěžních zápasů od svého letního příchodu.

Španělský finalista minulé sezóny Ligy mistrů držel míč jen 37 procent času, přesto vyhrál na střely 16:13. Jediný gól vstřelil v 35. minutě o tyč Yannick Carrasco. "Po celých 90 minut jsme hráli s velkou intenzitou. Byl to jeden z nejlepších výkonů od chvíle, co jsem v Atlétiku," rozplýval se Simeone, jenž vede Rojiblancos od konce roku 2011.

Atlético mohlo zvítězit i vyšším rozdílem. Antoine Griezmann ale v 84. minutě z penalty trefil jen břevno. Madridský celek kopal v posledních čtyřech duelech LM tři pokutové kopy a neproměnil ani jeden. Z toho dva Griezmann... "Nedali i jiní. Maradona, Messi, Platini, Zico... Griezmann je bude kopat dál," říkal Simeone.

Bavorský gigant potvrdil, že se mu na španělské půdě nedaří. Prohrál tam počtvrté za sebou. A zase nedal gól. "Atlético dnes ukázalo zabijácký instinkt, my ne. Z minima šancí soupeř vytěžil maximum. Máme však další šanci ho porazit doma," pravil brankář Bayernu Manuel Neuer. "A když to zvládneme, pořád můžeme vyhrát skupinu," dodal Ancelotti.

Reklama