Hlavní obsah

LM: AC Milán vystřílel postup na poslední chvíli, Inter skončil

PRAHA

V hodině dvanácté se podařilo proklouznout fotbalistům AC Milán do semifinále Ligy mistrů. V úterní odvetě čtvrtfinále měl na San Siru ještě v 88. minutě blíž k postupu Lyon, domácí ale dokázali dvěma brankami otočit. Ze hry venku je naopak druhý milánský velkoklub Inter, který prohrál 0:1 s Villarrealem.

Článek

Ve středu večer se rozhodne o tom, kdo v semifinále AC Milán s Villarrealem doplní. Milán narazí na vítěze souboje Barcelona - Benfica Lisabon, nováček Ligy mistrů Villarreal vyzve lepšího z dvojice Juventus -Arsenal.

AC Milán rozehrál svoji partii s Lyonem nadějně a po úvodním oťukávání udeřil ve 25. minutě rychlou akcí po levém křídle. Seedorf našel precizním centrem Inzaghiho a uzdravený útočník, který v osmifinále dvěma góly pomohl vyřadit už Bayern Mnichov, přesnou hlavičkou zajistil AC jednobrankový náskok.

Z něj se ale domácí radovali jen šest minut. Po trestném kopu záložníka Juninha, jenž první zápas zmeškal kvůli žlutým kartám, nedůrazná milánská obrana nepokryla Diarru a ten poslal hlavou míč za záda bezmocného Didy. Otřesený milánský klub se proti kompaktní lyonské obraně dlouho nemohl prosadit, naopak hostující útočník Fred před poločasem ještě trefil tyč.

Úřadující francouzští šampióni kontrolovali hru i po změně stran a AC se dlouho nezmohl na vážnější akci. Až čtvrt hodiny před koncem poprvé zahrozil Inzaghi, jehož pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Wiltord.

Hosté z Lyonu v minulých dvou letech nepřekročili práh čtvrtfinále a dnes se už pomalu viděli mezi elitní čtyřkou. Ale dvě minuty před koncem se rána Ševčenka odrazila od tyče ke kopačkám Inzaghiho a ten střelou zblízka zajistil Milánu pokračování v soutěži. Ve třetí minutě nastavení ještě zlomené hosty dorazil Ševčenko, který si tak s devíti brankami upevnil vedoucí postavení v tabulce střelců.

Inter propadl

Nováček z Villarrealu zažívá pohádkovou premiéru mezi evropskou klubovou smetánkou. Španělský tým dnes doma jasně přehrál favorizovaný Inter a může se těšit na vysněné semifinále. Italský klub se od začátku jen bránil nájezdům nadšeně hrajícího domácího celku, který se postupové branky dočkal v 58. minutě.

Na nadýchaný centr Riquelmeho si naskočil úplně volný bek Arruabarrena a přesnou hlavičkou rozradostnil beznadějně vyprodaný stadión. Argentinský obránce má letos patent na střílení důležitých branek, protože v osmifinále proti Glasgow Rangers rozhodl právě jeho gól o vyřazení skotského mužstva. Hvězdný Inter se na odpověď nezmohl, naopak mohl být rád, že si ze Španělska neodvezl ještě větší příděl. Riquelme s Forlánem ale už své šance nevyužili.

Liga mistrů - odvety čtvrtfinále
Villarreal CF - Inter Milán 1:0 (0:0)
Branka: 58. Arruabarrena. Rozhodčí: Vassaras (Řec.).
První zápas 1:2, postoupil Villarreal.
AC Milán - Olympique Lyon 3:1 (1:1)
Branky: 25. a 88. Inzaghi, 90+3. Ševčenko - 31. Diarra. Rozhodčí: Hauge (Nor.).
První zápas 0:0, postoupil AC Milán.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal