Hlavní obsah

Fotbalistky Slavie čeká v LM Rosengard s Brazilkou Martou

Nyon

Fotbalistky Slavie se v osmifinále Ligy mistryň utkají s Rosengardem. První zápas v Praze se bude hrát 9., nebo 10. listopadu, odveta na hřišti švédského šampióna v Malmö je na programu o týden později.

Foto: David Taneček, ČTK

Fanoušci Slavie.

Článek

Rosengard ovládl poslední tři ročníky švédské nejvyšší soutěže a nastupuje za něj mimo jiné i jedna z největších hvězd ženského fotbalu Marta. Třicetiletá Brazilka se pětkrát stala nejlepší hráčkou světa a je také nejlepší střelkyní v historii světových šampionátů.

"Strašně se těším, až si zahraji proti Martě a Lotě Schelinové, proti které jsme hrály v loňské sezoně, když oblékala dres Lyonu," řekla na webu Slavia záložnice Kateřina Svitková. "Stačí říct jedno jméno - Marta, nejlepší brazilská hráčka. Je to pro nás hodně těžký los, zkusíme s týmem vymyslet strategii a postavit se k dvojzápasu čelem," přidal trenér Pavel Medynský.

Slavia do osmifinále postoupila poté, co po remíze 1:1 a domácí výhře 3:2 vyřadila Apollon Limassol. Rosengard v prvním kole narazil na soupeře z kvalifikace a s islandským Breidablikem si Švédky venku poradily 1:0 a poté uhrály bezbrankovou remízu.

V minulém ročníku Ligy mistryň došla Slavia až do čtvrtfinále, kde nestačila na obhájce titulu z Lyonu. Mezi poslední osmičku se dostala jako druhý český celek a navázala na Spartu z roku 2005, kdy se osmifinálová fáze Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, hrála ve skupinách.

Reklama

Související témata: