Hlavní obsah

Brání jako děti, kritizují v Polsku Legii. A teď na Hlouška a spol. čeká Bílý balet

Praha

Královská ofenziva Realu Madrid, který dvaadvacet soutěžních zápasů nenašel přemožitele, proti děravě defenzivě Legie Varšava. Hodně atraktivní přestřelku slibuje úterní utkání 3. kola Ligy mistrů skupiny F na San Bernabeu, v němž bude mít zastoupení i Česko díky obránci Adamu Hlouškovi v polské sestavě.

Foto: Angel Fernandez, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo slaví svoji trefu do sítě Betisu Sevilla.

Článek

Legie v nejprestižnější klubové soutěži ještě nevstřelila gól, přičemž prohrála 0:6 s Dortmundem a 0:2 se Sportingem Lisabon. Dosud od startu podzimu nastoupila k dvaadvaceti zápasům a inkasovala 32 branek! Když už se zdálo, že defenzivní borci Legie s českým zadákem Adamem Hlouškem chytají formu a dvakrát udrželi soupeře na uzdě, inkasoval úřadující polský šampión v posledním kole polské ligy tři branky.

„Děláme strašné chyby, proto ztrácíme zápasy. Soupeři jsou v zakončení ničivě efektivní," naříká obránce Legie Jakub Czerwinski. „Bráníte jako děti. Fanoušky z vaší hry musí bolet hlava," kritizují polská média Legii před utkáním v Madridu. „Máme hodně co zlepšovat, v defenzivě je třeba udělat velké zlepšení. Ale nemyslíme negativně. Věříme v příznivý výsledek," ujišťuje poněkud nepřesvědčivě trenér Legie Jacek Magiera, byť představa schopností ofenzivy Realu jej musí děsit.

Obhájce triumfu v Lize mistrů během víkendu smetl šesti brankami Betis Sevilla. V osmi ligových zápasech vstřelil 22 branek, v Lize mistrů má průměr dvě branky na utkání. A k tomu v sestavě slavný snajpr Cristiano Ronaldo, který prahne po metě stovky branek v evropských pohárech, k čemuž potřebuje už jen dva zásahy.

„V sobotu se Sevillou jsme se přesvědčili, že pokud předvedeme nejvyšší kvalitu, nemáme konkurenci," lebedí si trenér Madridu Zinédine Zidane. „To však neznamená, že nemáme k Legii respekt. Nehledíme však na soupeře. Chceme vyhrát a vstřelit hodně branek, abychom měli dobrou pozici v boji o postup. Nicméně sezóna není sprint, ale maratón. Věřím, že si udržíme vášeň a sérii dvaadvaceti zápasů bez prohry protáhneme. Hlavní je nepřipustit překvapení a získat tři body," nabádá hráče Zidane.

Reklama

Související témata: