Hlavní obsah

Arsenal a Barcelona v semifinále, Nedvěd nedohrál

Semifinálové složení Ligy mistrů je kompletní. Po AC Milán a Villarrealu si postup mezi elitní čtyřku starého kontinentu zajistili ve středu na úkor Juventusu Turín hráči londýnského Arsenalu a Barcelony, která vyřadila Benfiku Lisabon. Záložník Juventusu Pavel Nedvěd tak opět nedosáhne na klubový vrchol, zápas navíc po druhé žluté kartě nedohrál.

Článek

Barceloně nebyla Benfica důstojným soupeřem. Domácí si mohli dokonce dovolit už v páté minutě zahodit penaltu, kterou slovenský sudí Michel nařídil za ruku Petita. Brazilský fotbalový kouzelník Ronaldinho ji sice díky skvělému zásahu gólmana Moretta neproměnil, ale o čtvrt hodiny později už svého soka překonal a poslal katalánský klub do vedení. Portugalský celek se do poločasu většinou bránil na své polovině hřiště.

Právě Ronaldinho byl pro obranu lisabonského klubu největším nebezpečím i v další části hry. Už o poločase si sice stačil s Luisaem vyměnit dres, ale ani po pauze své soupeře nijak nešetřil a byl tahounem většiny akcí.

V 63. minutě ale byla Benfica blízko postupovému gólu. Miccoli našel přesným pasem v šestnáctce Simaa, který v obrovské šanci poslal svůj přízemní pokus mimo tyče. Barcelona se v dramatickém závěru musela chvílemi o postup obávat, ale jedinou šancí hostů byla střela Karagunise z 85. minuty, kterou Valdés zneškodnil. V předposlední minutě po rychlém brejku do otevřené obrany přidal Eto'o druhý gól a bylo rozhodnuto.

Arsenal poprvé v semifinále

Arsenal také nikoho nenechal na pochybách, kdo z dvojice s Juventusem je momentálně v lepší formě. "Stará dáma" se sice snažila stáhnout dvoubrankový náskok soupeře, jenže její upracovaný fotbal na rozjetý tým z Highbury nestačil. Domácím k obratu nepomohl ani Pavel Nedvěd, který si tak na možnost zahrát si finále Ligy mistrů zase musí počkat nejméně další rok.

Hosté nepřijeli s nijak defenzivní taktikou a už před poločasem měli Henry a Eboué slibné možnosti, které vychytal skvělý Buffon. Italský gólman prokázal výtečnou formu i krátce po pauze, kdy na něho postupoval osamocený Henry, hrající dnes 100. zápas v soutěži, a na rukavicích Buffona skončil také tvrdý pokus Fabregase v 64. minutě.

Nejblíže ke vstřelení branky Juventusu byl český reprezentant, který krátce po inkasované žluté kartě v 70. minutě napálil tvrdý halfvolej, ale také Lehmann byl včas na správném místě. V druhém poločase byl právě Nedvěd hlavním tahounem většiny akcí turínského celku, ale pak v rozmezí sedmi minut uviděl dvě žluté karty a musel předčasně pod sprchy.

V početním oslabení už jeho spoluhráči neměli na zvrat čtvrtfinálového souboje dostatek síly. Arsenal tak prodloužil svoji sérii s čistým kontem v soutěži už na osm utkání a poprvé si zahraje v semifinále Ligy mistrů.

Liga mistrů - odvety čtvrtfinále
FC Barcelona - Benfica Lisabon 2:0 (1:0)
Branky: 19. Ronaldinho, 89. Eto'o. Rozhodčí: Michel (SR). Diváci: 95 000.
První zápas 0:0, postupuje Barcelona.
Juventus Turín - Arsenal FC 0:0
Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 50 000.
První zápas 0:2, postupuje Arsenal.
Semifinálové dvojice
AC Milán - Barcelona (první zápas 18. dubna, odveta 26. dubna)
Villarreal - Arsenal (první zápas 19. dubna, odveta 25. dubna)

Reklama

Související témata: