Hlavní obsah

Bez Nedvěda neměl Juventus šanci

TURÍN/PRAHA

Poprvé v historii klubu se fotbalisté londýnského Arsenalu probojovali do semifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže - Ligy mistrů. K postupu přes slavný Juventus Turín jim po výhře 2:0 v úvodním domácím zápase stačila bezbranková remíza v Itálii. "Vyloučením Nedvěda skončily naděje Juventusu," řekl po zápase trenér Arséne Wenger.

Článek

Očekávání v Anglii jsou po loňském triumfu Liverpoolu velká, kouč Kanonýrů Arséne Wenger ale tlumí nadšení. "Musíme zůstat nohama na zemi," řekl francouzský kouč po středečním čtvrtfinálovém utkání na Delle Alpi. "Villareal je podobný případ jako my - také nikdo nečekal, že postoupí do semifinále. Takže se utkají dva outsideři," citují Wengera stránky BBC.

Anglický klub ale jako outsidera vnímá málokdo, zvláště po výborných výkonech v letošní pohárové Evropě. Svkělý Lehmann v brance, spolehlivá obranná hra celého celku a v útoku smrtící duo Henry - Fabregas. "Pokud Arsenalu vydrží fantastická forma, těžko ho někdo zastaví," tvrdil po odvetě na klubových stránkách trenér Juventusu Fabio Capello.

Kdo postoupí do finále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Arsenal měl cestu za postupem usnadněnou nedisciplinovaností soupeře. Už první utkání nedohráli Camoranesi a Zebina, třetí žlutá karta vystavila stopku bývalému kapitánovi Arsenalu Vieirovi. A v odvetě nedohrál Pavel Nedvěd, když dvakrát během sedmi minut hrubě fauloval Eboueho a byl po dvou žlutých kartách vyloučený. "Vyloučení Nedvěda byl konec zápasu. S ním měli šanci, ale pak už to bylo jasné," řekl Wenger. Arsenal vytvořil osmým zápasem bez inkasovaného gólu v řadě rekord Champions league.

Gunners letos do čtvrtfinále Ligy mistrů vyhráli všechna venkovní utkání, ale po remíze neměli důvod smutnit. Zápas měli od úvodních minut pod kontrolou a nepřipustili nejmenší komplikace. Stejně jako Villareal v domácí odvetě s Interem Milán. "Jsou velice dobrým týmem a odvetu měli úplně pod kontrolou," pochválil Francouz Villareal.

Speciální zápas odehrál kapitán Arsenalu Thierry Henry, který se před lety v Juventusu neprosadil. "Jsem opravdu pyšný na postup, ale ten pro mě jako vítěze není konečným cílem. Není to ten zápis do historie, který chci udělat. Chceme vše zakončit vítězstvím v Paříži," upozornil na finálový zápas nejprestižnější soutěže příští měsíc.

Reklama