Hlavní obsah

Jasná penalta! V Anglii nechápou, proč sudí poškodil City proti Barceloně

Po vítězství nad Barcelonou 3:1 se utápěli v euforii, díky níž už si fotbalisté Manchesteru City možná ani nevzpomenou na kontroverzní moment z úvodu úterního zápasu Ligy mistrů, který však mohl sehrát velmi zásadní roli. Ostrovní experti jsou přesvědčení, že rozhodčí Viktor Kassai okradl City o jasnou penaltu.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Raheem Sterling z Manchesteru City padá v šestnáctce v duelu s Barcelonou.

Článek

Šlo o moment z 11. minuty ještě za stavu 0:0, kdy si domácí Raheem Sterling v šestnáctce chtěl obhodit barcelonského Samuela Umtitiho, jenže po kontaktu se stoperovou nohou se skácel k zemi.

Místo penalty však zkušený maďarský sudí udělil Sterlingovi žlutou kartu za simulování. „Sterling byl v zápase hodně nebezpečný. Po tomhle zákroku na něj se měla jednoznačně pískat penalta," měl jasno bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand, jenž nyní působí v roli televizního experta.

„Tohle byla jasná penalta. Rozhodčí tímto verdiktem City hodně poškodil," podpořil ho jiný bývalý anglický reprezentant Steve McManaman. Deset minut poté se na druhé straně trefil Lionel Messi a domácí museli zápas otáčet.

„Samuel Umtiti natáhl nohu a poslal hráče City k zemi, který se teatrálně skácel. Kassai dal žlutou za filmování, jenže to byl opravdu faul," přidal se i bývalý rozhodčí Graham Poll ve svém sloupku.

Jak měl být správně posouzen zákrok Umtitiho na Sterlinga?
Byl to jednoznačný faul. Manchester City měl kopat penaltu
48,6 %
Penalta se písknout mohla, ale nemusela
9,9 %
Sudí rozhodl zcela správně. Žádná penalta a žlutá karta za simulování
41,5 %
Celkem hlasovalo 6924 čtenářů.

Reklama

Související témata: