Hlavní obsah

Zase se ukázalo, proč potřebujeme Čecha i Ospinu, připomínal Wenger po thrilleru v Sofii

Sofie/Praha

Znovu a znovu kouč Kanonýrů Arséne Wenger připomíná, jak je dobré, že koupil do brány Arsenalu Petra Čecha, po každém odehraném díle fotbalové Premier League i Ligy mistrů neopomene zdůraznit, jak skvělé je pro jeho tým, že se Čech s Davidem Ospinou mezi tyčemi střídají. Po úterním vítězství 3:2 v Sofii nad Ludogorcem Razgrad, které zajistilo jeho mužstvu s předstihem postup do osmifinále Champions League, to zopakoval zase. „Dobře, že máme dva vynikající brankáře. Tento zápas znovu ukázal, proč je potřebujeme,“ chválil Ospinu, který hlavně ve druhém poločase spoluhráče několikrát podržel.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Petr Čech (vpravo) při rozcvičení s Davidem Ospinou před utkáním s Ludogorcem Razgrad.

Článek
Fotogalerie

Hotový thriller, co se v Sofii odehrával. Domácí Ludogorec začal famózně, po čtvrthodině vedl už 2:0 a měl Gunners na lopatkách.

„Začali jsme hodně lajdácky a nedbale," přiznával Aaron Ramsey, který se po zranění v srpnovém zápase s Liverpoolem znovu vrátil do základní sestavy.

„Nebylo to ovšem tím, že bychom snad po šestigólové výhře v prvním vzájemném utkání žili v klamu, že v Bulharsku nám postačí menší úsilí. To Ludogorec se o to postaral. Je dobrý. A dokonce tak dobrý, že si to sám neuvědomuje. Myslím, že už v příští sezóně bude schopen dosahovat velice dobrých výsledků, protože už bude vědět o své síle a schopnostech," oceňoval trenér Wenger výkon domácího mužstva.

„ Důležité ale bylo, že jsme ani při dvougólovém manku neztratili klid a nepropadli panice. Je to dáno výsledky, jichž v letošní sezóně dosahujeme. Pak se totiž dostavuje zdravá mentalita a týmový duch," oceňoval obrat, který jeho svěřenci zvládli.

Gunners udeřili v závěru

Do přestávky vyrovnali, po změně stran přečkali zásluhou Ospiny dvě horké chvíle, kdy měl Wanderso obrovskou příležitost strhnout vedení znovu na stranu domácích, v závěru Gunners udeřili.

Německý legionář Mesut Özil vyřešil svou příležitost přímo famózně a tři minuty před koncem utkání rozhodl.

„Velcí hráči řeší podobné situace optimálně, i když se přiznám, že zpočátku to v mých očích na optimální řešení nevypadalo. To teprve když míč zapadl do sítě," jásal Wenger, neboť jeho celek má již po čtyřech odehraných zápasech ve skupině jistou účast v jarním osmifinále Ligy mistrů.

A dokonce již posedmnácté v řadě! „To jen vypovídá o konzistentnosti Arsenalu, když jsme po tak dlouho dobu udrželi naši výkonnost na té nejvyšší úrovni. Ale postupem naše snaha nesmí skončit. Musíme dohrát skupinu tak, abychom ji vyhráli, což znamená doma porazit Paris Saint Germain. Je důležité, abychom na rozdíl od sezón předchozích byli při losování nasazeni a v osmifinále se vyhnuli těžkým protivníkům," připomínal kouč Arsenalu, jenž dvacet let ve službách Gunners vyšperkoval sedmnáctým postupem ze skupiny Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: