Hlavní obsah

Komická minela! Syn fotbalové legendy se ztrapnil v Lize mistrů

Jan ŠvandaSport.cz

Byl to zápas, který z paměti asi jen tak nevymaže. Brankář Realu Madrid Luca Zidane, syn legendárního záložníka Zinédina, si ve středečním duelu juniorské Ligy mistrů uřízl na hřišti domácí Legie Varšava pořádnou ostudu. Mladý gólman se v samém závěru zápasu dopustil komického kiksu, který všechny fotbalové příznivce velmi pobavil.

Syn fotbalové legendy se ztrapnil v Lize mistrů.

 
Článek

Fotbalový talent po svém slavném otci Luca Zidane rozhodně zdědil, byť na rozdíl od majitele Zlatého míče góly nestřílí, ale zabraňuje jim. Před necelým měsícem zazářil v Ústí nad Labem, když v kvalifikaci ME hráčů do devatenácti let vychytal české mladíky a pomohl Francii k vítězství 2:0.

Ve středečním střetnutí, jenž předcházelo souboji A-týmů v Champions League, si ale pochvalu nevysloužil. Luca Zidane inkasoval gól, za který se musel hodně červenat.

Mladíci Realu drželi v nastaveném čase pohodlný náskok 2:0. Poláci sice zkoušeli s výsledkem ještě něco udělat, před bránu ale poslali z pravé strany pouze nepovedený centr, který se měl stát snadnou kořistí gólmana madridského týmu. Stalo se však něco naprosto neočekávaného!

Zidane chtěl letící balón ukrýt v náručí, jenže míč překvapivě nezkrotil a velký problém byl na světě. Osmnáctiletý Francouz rukama přizvedl balón tak nešťastně, že mu přes veškerou snahu už nedokázal zabránit v cestě do sítě. Jeho minela pro Real neznamenala takovou pohromu. Brzy poté totiž zazněl závěrečný hvizd a hosté mohli slavit tříbodový zisk.

Reklama

Související témata: