Hlavní obsah

Brazilská hvězda se chystá na Slavii. Ronaldo i Messi hrají pořád dobře, já můžu taky, cítí se jako zamlada

Praha

Sbírá trofeje a tituly, teď je v Praze a může ukázat svoje fotbalové umění. Do Čech poprvé dorazila brazilská hvězda Marta Vieira da Silva. Jedna z nejslavnějších hráček historie už překonala nedávné zdravotní problémy a ve čtvrtek (18:30) by se měla fanouškům představit v dresu švédského šampióna Rosengardu v úvodním osmifinále Ligy mistryň na stadiónu Viktorie Žižkov proti Slavii Praha.

Foto: Profimedia.cz

Marta v dresu brazilské reprezentace.

Článek

"Utrpěla jsem menší zranění ramena, kvůli kterému jsem nehrála poslední zápasy. Ale už normálně trénuji s týmem. Jsem v pohodě a jsem připravená nastoupit," řekla MartA. "V Praze jsem poprvé a moc se mi tu líbí," doplnila třicetiletá hvězda s úsměvem.

Pětinásobná nejlepší hráčka světa věří, že její tým podá proti Slavii lepší výkon než v předchozím kole, v němž hubeným celkovým skóre 1:0 přešel před outsidera Breidablik. "Věřím, že jsme se z toho poučily. Slavia je kvalitní tým. Vloni se jí dařilo, došla až do čtvrtfinále. Teď je v osmifinále, takže musí mít kvalitu," podotkla Marta.

Nepřipouští si nic jiného než postup. "Naším cílem je dostat se do finále a vyhrát. Ale každým rokem se Liga mistryň vyrovnává a je to těžší a těžší. Ženský fotbal se stává stále populárnějším," uvedla brazilská křídelní hráčka, která je nejlepší střelkyní v historii světových šampionátů.

Přestože do Prahy přiletěla poprvé, s českým fotbalem už zkušenost má, protože si ve švédské lize zahrála proti bývalé reprezentantce Pavlíně Ščasné. "Hrály jsme proti sobě. Neměly jsme sice příležitost se nějak skamarádit, ale pamatuji si ji jako hráčku se slušnou kvalitou," řekla Marta.

Přestože naposledy se stala nejlepší hráčkou světa už v roce 2010, stále se cítí jako zamlada. "Cristianu Ronaldovi je 31 let, Messimu bude 30 a všichni hrají a pořád dobře. Tak proč bych nehrála já?" smála se Marta, která bývá označována za ženskou podobu legendárního Brazilce Pelého.

"Bohužel jsem neměla to štěstí ho vidět hrát, jen sestřihy z internetu a videí. Je pro mě obrovská čest, že mě s ním porovnávají. Mně osobně se vždy líbil Rivaldo a snila jsem o tom, že budu hrát v brazilské reprezentaci na pozici jako on. A ze současných hráčů nejvíc obdivuji Ronalda. I když je nejlepší, pořád maká. Ta jeho výdrž chtít být nejlepší a stále se zlepšovat je úžasná," dodala pouze 163 centimetrů vysoká hvězda, než zamířila se spoluhráčkami na předzápasový trénink.

Reklama

Související témata: