Hlavní obsah

Bílému baletu ani vyrovnání rekordu nepomohlo, po smrtícím výpadu Borussie skupinu nevyhrál

Jasně že byl rozladěný, i když se snažil zůstat nad věcí. Bílý balet sice pod jeho vedením neprohrál ani v 34. soutěžním zápase v řadě, čímž vyrovnal sedmadvacet let starou sérii z éry trenéra Beenhakkera, ale Zinedine Zidane z remízy s Borussií Dortmund radost neměl. Znamenala totiž, že madridský Real skončí ve své skupině Ligy mistrů na druhém místě, takže v jarním osmifinále může narazit na Arsenal nebo turínský Juventus. „Ale resumé je to pravděpodobně spravedlivé,“ přiznával Zidane.

Foto: Susana Vera, Reuters

Dortmundský Marco Reus se raduje z vyrovnání v duelu Ligy mistrů na stadiónu Realu.

Článek
Fotogalerie

Ještě dvě minuty před koncem strhujícího duelu Real vedl a patřilo mu prvenství v tabulce skupiny F. To Benzema se o to dvěma góly postaral. Mimochodem, šlo přitom o jeho padesátou trefu v Lize mistrů...

Dortmund se vzepřel osudu

„Měli jsme ovšem ještě spoustu dalších šancí vstřelit třetí branku, jenže místo toho jsme pustili Dortmund zpátky do hry," připomínal Zidane celý seriál zmařených příležitostí i třeba tyč nastřelenou Ronaldem.

„Začali jsme sice dobře, ale pak jsme dělali skutečně spoustu chyb," vytýkal svým svěřencům jeho kolega na lavičce Borussie Thomas Tuchel.

Dortmund v úvodu druhé půle prohrával 0:2, jenže v ten moment se vzepřel osudu. Aubameyang se o to postaral. Nejprve gólem, jímž se jeho tým vrátil do utkání, dvě minuty před koncem pak bleskovým výpadem, na jehož konci naservíroval Reusovi báječnou přihrávku, kterou nešlo neproměnit ve vyrovnávací branku.

„Samozřejmě musíte být naštvaní, když vidíte, co s vámi soupeř udělá. Borussia ale ukázala svou sílu, zatímco my jsme nevydrželi hrát až do konce. Proto mám smíšené pocity," glosoval Zidane inkasovaný gól a závěr střetnutí.

Zato Tuchel netajil, že se při smrtícím výpadu dvojice Aubameyang - Reus na lavičce orosil.

Reusova trefa znamenala rekord

„Myslel jsem, že Aubameyang udělal s balónem o dotek víc a jeho přihrávka přijde pozdě. Naštěstí vše načasoval přesně," popisoval vyrovnávací trefu v 88. minutě, která zároveň znamenala nový rekord Ligy mistrů.

Borussia totiž nastřílela v základní skupině Champions League 21 branek, čímž se dostala v historických statistikách před Real, Barcelonu i Manchester United.

Nejvíce gólů v základní skupině LM
21Borussia Dortmund2016/17
20Real Madrid2013/14
20Barcelona2011/12 a 2016/17
20Manchester United1998/99

„Takové věci se stávají. Měli jsme dlouho hru ve své moci, ale po změně stran ztratila naše hra už trochu na intenzitě a Němci toho využili. I tak jsem spokojený s výkonem všech svých hráčů. Chtěli jsme skupinu samozřejmě vyhrát, ale konečné pořadí je nakonec spravedlivé," uznal Zidane, který nezapomněl pogratulovat Benzemovi k 50. gólu v Lize mistrů.

„Myslím, že šlo sice o skvělý konec, ale spíše o šťastný výsledek, kterého jsme na Santiago Bernabeu dosáhli," přiznal trenér Dortmundu Tuchel a upozorňoval, že ani první místo ve skupině zase až takové terno neznamená, když se jeho tým může v osmifinále potkat s Paris SG, Manchesterem City, Benfikou, Portem nebo Sevillou.

Reklama

Související témata: