Hlavní obsah

Demolice navnadila Katalánce. Hvězdy kolem Messiho ohlášený konec trenéra nerozhodil

Praha

Pětibrankovým přídělem do sítě Celty Vigo se fotbalisté Barcelony naladili na odvetu Ligy mistrů, při níž budou ve středu usilovat o smazání čtyřbrankového manka ze hřiště pařížského Saint Germain. Ve skvostné formě se předvedl Lionel Messi: dva góly vstřelil a na dalších třech se podílel přihrávkou. Španělská média označila výkon Katalánců za nejlepší v sezóně.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Barcelonský Lionel Messi při prvním osmifinále LM s Paris SG.

Článek

Fanoušci přitom trnuli, jak se tým vypořádá s rozhodnutím trenéra Luise Enriqueho, jenž v týdnu před utkáním oznámil, že po sezóně klub opustí. „Vždy jsme měli důvěru v trenéra a jeho rozhodnutí nás opustit nic nemění," prohlásil záložník Ivan Rakitič. „Byť odchází, budeme za trenéra bojovat do posledního dechu," ujistil obránce Sergi Roberto.

A přesně v duchu jeho slov naložila Barcelona se sobotním protivníkem. Nejprve se Messi zaskvěl gólovým sólem přes půl hřiště, pak přihrál na nádherný gól Neymarovi, následně si připsal „druhou" asistenci při trefě Rakitiče, po jednašedesáti minutách naservíroval míč před prázdnou branku Umtitimu a vzápětí další lahůdkovou individuální akcí skóre uzavřel.

„Byl to jeden z našich nejlepších výkonů v sezóně a rozhodně nejlepší za poslední dva měsíce," lebedil si trenér Luis Enrique, jehož tým se drží v čele tabulky, ovšem v úvodním osmifinále Ligy mistrů utržil čtyřbrankový výprask v Paříži. „Výkon s Celtou představuje pro tým obrovskou vzpruhu. A přišel v ideálním čase, kdy se blíží konec sezóny," pochvaloval si Enrique.

Pětibrankové představení jej naplnilo optimismem zejména směrem ke středečnímu duelu. „Nevzdáváme se snu o čtvrtfinále Champions League. „Nejsme hloupí, bude to velmi těžké. Ale teď mám nezničitelnou víru a celý tým se mnou," ujistil Enrique, že k poraženecké náladě je v katalánském velkoklubu hodně daleko.

Reklama

Související témata: