Hlavní obsah

Mysleli jsme na všechno, kromě rozhodčích. Byli špatní a nestačili, hřímal po podrazu okradený kouč Bayernu

Madrid/Praha

Ten primát už Ronaldovi nikdo nikdy nesebere. Nejenže se zaskvěl hattrickem ve čtvrtfinálové odvetě proti Bayernu, mimochodem už šestým, který v Champions League zaznamenal, ale stal se prvním hráčem v historii, jenž v Lize mistrů nastřílel sto gólů. Však mu také poklonu skládali všichni. I hráči poraženého německého mistra. „Je prostě jedním z nejlepších fotbalistů na světě," uznale pravil třeba Jerome Boateng. To ovšem ještě netušil, že velebený Ronaldův hattrick má a bude mít divnou pachuť. Kvůli ofsajdu, z něhož jeho druhá branka padla a který maďarský sudí Kassai nepostřehl.

Sestřih Real Madrid - Bayern MnichovVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih Real Madrid - Bayern Mnichov

Teprve když viděli opakované televizní záměry, z nichž bylo patrné, že Ronaldo stál při druhém gólu v metrovém ofsajdu, úpěli a pochopili, proč si poprvé od roku 2011 nezahrají semifinále Ligy mistrů.

Verdiktem sudího o něj byli okradeni. Při inkasovaném gólu, podle mínění Ancelottiho i při vyloučení Vidala, které se mu zdálo rovněž problematické.

„Taková rozhodnutí se na této úrovni stát nemohou. Byli jsme poškozeni," pravil rozzuřený italský kouč Bayernu Carlo Ancelotti do kamer Sky Sports.

„Před odvetou jsme mysleli na všechno kromě rozhodčích. Jsem pyšný na své hráče, kteří dělali, co mohli, ba i víc. Ale pak to šlo, jak to šlo...To prostě nebyli sudí pro takový úkol, jakým je čtvrtfinále Ligy mistrů. Po zápase jsem mluvil s trenérem Zidanem a ten se mnou souhlasil, že jejich výkon byl špatný," nebyl Ancelotti k zastavení.

„Nemyslím si, že by na ně měl nějaký vliv. Byli prostě špatní. Nikdy jsem nebyl zastáncem video technologií ve fotbale, ale dnes musím uznat, že je to nutné. A jen doufám, že rozhodčí dostanou tuto pomoc co nejdříve," trval na svém, že jeho tým byl poškozen, a proto si pošesté v řadě semifinále Champions League nezahraje.

Pravdou je ale i to, že Bayern škodil i sám sobě. V domácím duelu vyloučením Martíneze, v odvetě na Santiago Bernabéu červenou kartou, po které musel ze hřiště Vidal, takže Ancelottiho tým dohrával i druhý zápas s Realem v deseti.

„Hrát s Realem, v deseti k tomu, a navíc ještě jít do prodloužení, to je hrozně těžké," uznal Ancelotti, který riskoval už tím, že v odvetě postavil tým, jehož věkový průměr činil 30 let a 116 dnů. I to se na něm v prodloužení podepsalo.

„Bayern sice i v odvetě prokázal, že je vynikajícím týmem schopným skórovat na kterémkoli hřišti, ale Madrid je Madrid. Byli jsme lepší, o tom není pochyb. Není snadné nastřílet Bayernu šest branek, ale zasloužili jsme si to," podotýkal madridský hrdina večera Ronaldo, který si prstem přiloženým k ústům popudil fanoušky, kteří na něho začali pískat po hodině, kdy se Bílému baletu nedařilo a prohrával.

„Nenaznačoval jsem, aby byli zticha, to tedy ne. Jen jsem je vyzýval, aby na mě nepískali a chovali se ke mně lépe," vysvětloval CR7, který si v dalším průběhu odvety usmířil publikum hattrickem.

Pravda, svědectvím televizních kamer diskutabilním a zákonitě dohánějícím Ancelottiho i hráče Bayernu k zlosti.

Nejvíce branek v Lize mistrů:
100 - Cristiano Ronaldo (137)
94 - Lionel Messi (114)
71 - Raúl (142)
56 - Ruud van Nistelrooij (73)
51 - Karim Benzema (91)
50 - Thierry Henry (112)
Pozn.: V závorce za jménem počet odehraných zápasů v LM

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal