Hlavní obsah

Předražený důchodce? Z útočníka za dvě a půl miliardy je hrdina Juventusu

Monako/Praha

Téměř dvě a půl miliardy korun stál Gonzalo Higuaín klubovou kasu Juventusu, když v létě přestupoval z Neapole. V úvodním duelu semifinále Ligy mistrů na hřišti Monaka naplnil cíl, s nímž jej vedení italského klubu angažovalo. Góly v 29. a 59. minutě zajistil výhru 2:0, po níž je turínský tým téměř jistě ve finále.

První semifinále Monako - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Chyběla mi produktivita. Ale chtělo to trpělivost, makat pro tým a doufat v obrat k lepšímu," věděl argentinský útočník.

Přišel s vizitkou nejdražšího hráče v historii italské ligy. Mnozí se Juventusu za takový nákup vysmívali. Jenže Stará dáma prahla po úspěchu v Lize mistrů. A postrádala útočníka, který by ji dovedl k vítězství, na něž čeká od roku 1996. Přitom čtyřikrát od té doby hrála finále... „Kupte Higuaína," zavelel trenér Massimiliano Allegri.

Dokonalý týmový hráč

Ofenzívní klenot v Serii A pálil jako o závod. Dosud nastřílel 23 gólů. Tři branky přidal v Italském poháru. Ale až do středečního večera se v nejprestižnější klubové soutěži trefil jen třikrát. „Je dokonalý týmový hráč," bránil jej Allegri, když se Higuaín neprosadil v osmifinále ani ve čtvrtfinále. Teď kritiky umlčel.

„Bojuju pro tyhle pocity. Pro vítězství. Ale ještě není konec," hlásil Higuaín. Jestli ale už nechce slyšet vtípky o předraženém fotbalovém důchodci, tak musí zajistit „ušatý" pohár.

Reklama

Související témata: