Hlavní obsah

Zase ten Real... My tu Ligu mistrů ale stejně jednou vyhrajeme, zní z kabiny Atlétika

Dvakrát v posledních třech letech skončilo Atlético těsně pod vrcholem, ve finále Ligy mistrů pokaždé padlo s Realem Madrid. Pomsta městskému rivalovi se nezdařila, Bílý balet ve středu vyautoval Atlético ze třetího pokusu o triumf v miliónové soutěži. V nádherné semifinálové odvetě na stadiónu Vicenteho Calderóna mu na to stačila porážka 1:2 (první zápas Real vyhrál 3:0). Z kabiny Atlétika však zní: „Jednou Ligu mistrů vyhrajeme."

Foto: Sergio Perez, Reuters

Saúl Níguez (třetí zprava) jásá po gólu proti Realu.

Článek
Fotogalerie

Sestřih odvetného semifinále LM mezi Atlétikem a Realem Madrid

Atlético odešlo ze souboje s favoritem se vztyčenou hlavou. Real úvodní půlhodinu válcovalo, vstřelilo mu dva góly a sahalo po senzaci. „Jsme vyřazeni. Myslím však, že jsme naším výkonem udělali další krok k tomu, že k jednomu dni Ligu mistrů vyhrajeme," prohlásil útočník Fernando Torres, který v soutěži triumfoval s Chelsea v roce 2012. „Jsme na správné cestě, tohle rozhodně není náš strop," dodal španělský mistr světa a dvojnásobný mistr Evropy.

Trenér Diego Simeone byl i přes značné manko před odvetou optimista. Jeho prohlášení, že pokud někdo může tříbrankovou ztrátu proti Realu smazat, je to právě jeho tým, nebyla utopickým plkáním. V kotli stadiónu Vicenteho Calderóna, na kterém v evropských pohárech hrálo naposledy, předvedlo Atlético drtivý nástup. V 16. minutě vedlo 2:0. Po gólu Isca v závěru prvního poločasu už to bylo pro domácí prakticky neřešitelné, přesto po přestávce mohli přidat další branky.

Simeone: Hráči by si zasloužili naklonovat

„Dali jsme do toho všechno, což je nám vlastní. Hráči ukázali velké srdce, zasloužili by si naklonovat. Přestože jsme vyřazeni, středa byla pro Atlético strašně důležitým dnem. Mužstvo vycítilo, že může soutěž v blízké budoucnosti vyhrát," uvedl Simeone.

„Jsem na tým pyšný, co všechno za poslední roky dokázal, jak stále roste. Zažili jsme spolu dvě finále Ligy mistrů, vyhráli jsme Evropskou ligu, Superpohár, La Ligu, Španělský pohár. Teď zbývá už jen Liga mistrů," dodal argentinský kouč, o kterého prý mocně usiluje milánský Inter.

Reklama