Hlavní obsah

Galavečer jako sešlost Hujerů, i když sběratel trofejí Škoda byl pro slávistického kouče spíše Gottem

Praha

Dobírali si ho. Ve vinohradském Národním domě to v nedělním večeru opravdu vypadalo jako na sešlosti Hujerů. Nebo vlastně Škodů. Pro každou druhou trofej si totiž při galavečeru završujícím právě skončený ročník fotbalové ligy napochodoval slávistický kapitán. Nejlepším útočníkem se stává Milan Škoda. Cenu pro nejlepšího střelce získává Milan Škoda. Nejlepším hráčem je podle telefonického hlasování fanoušků Milan Škoda. Nejlepším fotbalistou ligového ročníku byl zvolen Milan Škoda, znělo z pódia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda s trofejemi z Galavečeru ePojištění ligy ročníku 2016/2017.

Článek
Fotogalerie

Jaroslav Šilhavý o titulu Slavie

Hráči Slavie o titulu a o příští sezóně

Slavia slavila titul ve Žlutých lázních

„Takovou záplavu individuálních cen jsem tedy nečekal," přiznával překvapený snajpr z Edenu.

„Seš jako Karel Gott," sykl kouč sešívaných Jaroslav Šilhavý, když se Škoda od stolu červenobílých zvedal a zase se k němu vracel s dalším a dalším pohárem.

Kdyby poslechl, nemusel se dělit

„A to si se s Lafatou nemusel o primát mezi střelci dělit, kdybys svého trenéra poslechl," dával Šilhavý k dobru epizodu ze sobotního Strahova.

„Deset minut před koncem duelu s Brnem se přiběhl k lavičce občerstvit a já na něj, že musí dát gól nebo by měli vyrobit alespoň penaltu, aby se stal korunovaným králem střelců sám. On místo toho odsekl: Kašlu na gól, hlavní je titul," oceňoval slávistický kouč, že mistrovská korunovace mančaftu byla pro jeho kapitána nad všechny individuální pocty.

„A ne snad? Až nečekaná záplava individuálních trofejí je krásná, ale to největší ocenění jsem získal v sobotu se spoluhráči," netajil Škoda, že mistrovská euforie prožívaná společně s fanoušky nejdřív na Strahově a poté ve Žlutých lázních pro něho znamenala mnohem víc.

„Však za spoluhráči musíme hned, jak zdejší sláva skončí," nijak netajil, že se slávistické oslavy titulu protáhnou na několik dnů.

Od Škorpila ani řádek

Teprve pak bude čas odpovědět na všechny gratulace, které mu od sobotního večera přišly do mobilu.

„Po první etapě mistrovských oslav jsem šel spát až v neděli v pět ráno, ale na nějaké esemesky jsem už reagoval. A s bráchou a tátou už jsem si stačil také zatelefonoval. Na ostatní se pak dostane v týdnu," ujišťoval, že odpoví všem, kdo mu přáli.

„To já tedy neodpověděl ani na jedinou gratulaci. A to jich mám v mobilu na tři sta. Ale taky odpovím," ujišťoval Šilhavý a jen tak mimochodem zapátral, zda v dlouhém výčtu esmesek není snad náhodou i nějaká od trenérského doyena z východních Čech Ladislava Škorpila.

Jeho oblíbené rčení, že každým úspěchem si člověk zadělává na neúspěch, totiž hned po strahovské korunovaci citoval.

„Nic. Zatím tam od pana Škorpila není ani řádka," pokrčil rameny s vědomím, že se teď bude muset moc a moc snažit, aby v jeho případě nedošel Škorpilův výrok naplnění.

Míša se vrátí hodně pozdě

„Když jsme ještě válčili s Plzní o titul, ani jsme nepřemýšleli, že by nás příznivá konstelace na evropské scéně mohla posunout rovnou do základní skupiny Ligy mistrů. Teď to samozřejmě mrzí. Ale nedá se nic dělat, musíme se snažit a patřičně se ohánět sami. Však už teď jednáme o posilách z tuzemska i zahraničí, abychom měli natolik silné mužstvo, které by se z kvalifikačních předkol do Ligy mistrů dostalo. A od úterý budeme jednat s klubovým vedením dál," rozplánoval si slávistický trenér uprostřed mistrovských oslav dny příští, během nichž bude dumat i nad režimem pro hráče, kteří si moc prázdninového odpočinku neužijí.

„Naši mladíci odjedou na evropský šampionát jednadvacítek do Polska, Míša Ngadeu zase na Konfederační pohár FIFA do Ruska, kde ho s Kamerunem čekají nejspíš čtyři další zápasy, takže se vrátí až někdy 10. července. Fakt šílené pomyšlení," uvědomoval si Šilhavý komplikace, s nimiž se bude muset vyrovnat, protože už 25. července pro jeho tým kvalifikace začne.

Reklama