Hlavní obsah

Jedinečný Zidane! Po další trofeji dostal kuriózní nabídku

Cardiff

Velká sláva, opojná atmosféra, silná vyjádření. To vše zažíval fotbalový Real Madrid po zisku další trofeje. Během osmnáctiměsíčního trenérského působení Zinédina Zidana už páté. Lepší bilanci na úvod kariéry kouče si Francouz těžko mohl představit. První úspěšná obhajoba triumfu v novodobé historii Ligy mistrů teď stojí nade vším. Španělský celek si ve finále v Cardiffu poradil s Juventusem 4:1.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy fotbalistů Realu Madrid po triumfu v LM

Sestřih finále Ligy mistrů

"Když v roce 2001 jako hráč přišel do Madridu, byl nejlepším fotbalistou světa. Teď vyhrál všechno, co mohl a je i nejlepším trenérem. Když bude chtít, může u nás zůstat do konce života," rozplýval se a sliboval koučovi šéf Realu Florentino Pérez.

Zidane vyhrál už minulý ročník Ligy mistrů, poté přidal titul v nejvyšší španělské soutěži a triumfy v superpoháru a mistrovství světa klubů. "Kdybyste mi řekli, že jako trenér tohle všechno vyhraju, nevěřil bych," tvrdil Zidane, kterého k A-týmu Realu povýšili z béčka. A napomohli tím k mohutnému vzestupu královského klubu.

Real díky bývalému francouzskému reprezentantovi ukončil v La Lize pětileté čekání na titul a spolu s triumfem v nejprestižnější evropské klubové pohárové soutěži získal double  poprvé od roku 1958.

Co říká na v záchvatu nadšení vyslovený kuriózní příslib doživotního působení v Realu? "Nemůžu říct, jestli tu vydržím do konce života, ale klubu musím poděkovat za všechno, co jsem díky němu získal," pravil diplomaticky Zidane, který má smlouvu ještě na jeden rok. "Dlouho jsem tady hrál a přijdu si už jako bych tady měl inventární číslo. Měl jsem i štěstí na tým, protože každý jeho člen k vítězství přispěl," dodal.

Real dvanáctým triumfem potvrdil pozici nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů. Za poslední čtyři sezóny se radoval potřetí. Naopak Juventus prohrál finále popáté za sebou a třetí triumf nepřidal. "Teď si to musíme užít, ale po dovolené už zase začneme myslet na novou sezónu," vracel se Zidane k fotbalovým všedním dnům, které velmi rychle mohou přinést vystřízlivění a třeba i s velkolepými sliby ro rázem může být úplně jinak.

Reklama

Související témata: