Hlavní obsah

Hele, štěstí! Vrba se před tiskovkou těšil z nálezu padesátikoruny

Plzeň

Vešel do tiskového sálu Doosan Arény, chystal se usadit za mikrofon. Než dosedl, zvedl ze země padesátikorunu. „Hele, štěstí," pronesl trenér Plzně Pavel Vrba a položil nalezený peníz na stůl. Ve středeční odvetě 3. předkola fotbalové Ligy mistrů proti FCSB Bukurešť by se Viktorii štěstí náramně hodilo. Byť má k mání solidní výsledek z Rumunska (2:2), kouč dobře ví, že středeční duel bude nesmírně těžký.

Foto: David Šváb, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba na tiskové konferenci před odvetným utkáním 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Viktoria Plzeň - FCSB.

Článek

Očekáváte, že Rumuni budou v odvetě silnější?

Viděl jsme je ve všech soutěžních utkáních. Fotbal, který praktikují, je stejný. Je založený na ofenzivě, soupeř je víc silnější do útoku než dozadu. Hrajeme ale hrozně důležité utkání, výjimečné bude pro všechny aktéry. V takových se podávají výjimečné výkony. Takže je možné, že budou lepší než doma.

A Plzeň?

Budeme vycházet z výsledku z Bukurešti, ale bránit nebudeme, po mužstvu to nechci. Nebudeme se bát hrát kombinačně. V Rumunsku jsme ukázali tvář, z toho chceme vycházet. Doufám, že se nám bude dařit.

Je těžké nepřipouštět si, že k postupu vám stačí i remíza 0:0?

Hrát na nula nula je sebevražda. Co se týká zkušeností, máme hráče, kteří za sebou mají spousty podobných zápasů. Nejsme Plzeň, která kdysi v evropských pohárech začínala, kdy nikdo z nás nevěděl, co nás čeká. Teď má za sebou šestileté působení v pohárech, což je výhoda.

Vzhledem k remíze v Rumunsku, je nyní Viktoria favoritem?

Je to padesát na padesát, jako před prvním zápasem. Všichni dobře víme, že pohárové utkání není liga. Začínáme odvetu za stavu dva dva, jakákoli nedisciplinovanost by se nám mohla vymstít. Je to otevřené.

Rumunům bude chybět klíčový muž Budescu. Považujete to za výhodu?

Je mi to spíš líto. V Bukurešti odehrál vynikající zápas, patřil k nejlepším. Spíš tedy můžeme litovat, že tak skvělý hráč na trávníku nebude.

V sobotu jste vítězně vstoupili do ligy, Duklu jste porazili vysoko 4:0. Zamotal vám zápas hlavu ohledně složení základní sestavy na FCSB?

Říkal jsem už před prvním zápasem v Rumunsku, že nás čeká náročných čtrnáct dnů, že některé hráče budeme točit. Stejné to bude i nyní. Sestava bude jiná než proti Dukle, i odlišná oproti prvnímu duelu v Bukurešti.

Reklama

Související témata: