Hlavní obsah

Jsem Tysonova noční můra, říká boxerský šampión Lewis

LONDÝN

Zopakovat si souboj s Mikem Tysonem? Nikdy, nechal se slyšet mistr světa v těžké váze Lennox Lewis. Britský boxer dal 'Železnému Mikeovi' za vyučenou loni, kdy jej porazil v osmikolové bitvě. "Od té doby se mě bojí, jsem jeho noční můra," utahuje si z kontroverzního soupeře Lewis a ptá se: "Tak proč s ním ztrácet čas?"

Foto: koláž Novinky s použitím archivu

Lennox Lewis (vpravo) tvrdí, že už se s Mikem Tysonem nikdy neutká.

Článek

Boxerská hvězda to prohlásila na tréninkovém kempu ve Spojených státech, kde se připravuje na zápas s Kanaďanem Kirkem Johnsonem. "Tysonův čas už je pryč, je to pravěk," přidal Brit další slovní žihadlo.

Zároveň se vyjádřil k Tysonově kauze, která zaměstnala média nedávno. Tyson prohlásil, že nemůže zapomenout Desiree Washingtonové, že ho dostala do vězení. "Tehdy jsem ji neznásilnil, ale dnes bych to určitě udělal," řekl. "Je to nehorázné. Chová se jako idiot a dostává tolik publicity. To je špatné," reagoval Lewis.

Ještě nekončí

Pak se ale Brit znovu vrátil ke své kondici. Ani v osmatřiceti letech se prý necítí na dně a o konci kariéry ani zdaleka neuvažuje. "Cítím pořád, že mám hodně sil. A tak jsem si řekl, že budu pokračovat. Čekají mě totiž ještě minimálně dva až tři velké zápasy," řekl dále Lewis.

Tím prvním by mohl být prosincový duel s Ukrajincem Vitalijem Kličkem o titul mistra světa organizace WBC.

Reklama