Hlavní obsah

AC Milán nemá Ligu mistrů jistou, UEFA rozhodne ve čtvrtek

NYON

Fotbalisté AC Milán ještě nemohou jásat nad tím, že si i přes trest kvůli napojení na korupční aféru v Itálii, zahrají letošní Ligu mistrů. Evropská fotbalová unie UEFA totiž až ve čtvrtek dopoledne na mimořádném zasedání rozhodne, zda ho pustí do elitní evropské soutěže.

Článek

Speciální komise v čele s prezidentem UEFA Lennartem Johanssonem bude projednávat seznam klubů nominovaných do evropských pohárů, který v úterý vedení evropského fotbalu zaslala italská federace.

Milánskému AC bylo kvůli korupci původně z letošního bodového zisku odečteno 44 bodů, což by ho o evropské poháry připravilo. Odvolací komise mu však v úterý trest zmírnila na třicet bodů a italský velkoklub má právo na základě postavení v nové tabulce hrát třetí předkolo Ligy mistrů. Na seznamu nominovaných klubů se tak objevil společně s Interem Milán, AS Řím a Chievem. Do Poháru UEFA Italové posílají Palermo, Livorno a Parmu.

UEFA nyní rozhodne, zda bude nominaci Italů respektovat. "Nebudeme věnovat speciální pozornost jednomu klubu. Jde o to, jestli UEFA přijme celý seznam, nebo jeho část," vysvětlil mluvčí UEFA William Gaillard. Pokud by Milán o místo přišel, mohl by ho prý dostat jiný italský klub, ale podle agentury Reuters také tým z jakékoliv další evropské země.

UEFA musí rozhodnout rychle, protože se už v pátek losuje třetí předkolo Ligy mistrů a druhé předkolo Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: