Hlavní obsah

Nejsem bonzák ani žalobník. Já vašeho trenéra do šatny neposlal, bránil se Klopp nadávkám

Liverpool/Praha
Aktualizováno

Ani na druhý pokus německý kouč ve službách Liverpoolu španělskou Sevillu neporazil. Loni na jaře ve finále Evropské ligy s ní Jürgen Klopp prohrál v Basileji 1:2, ve středečním večeru musel brát v úvodním duelu základní skupiny Ligy mistrů na Anfield Road remízu 2:2. „Nejsme nemocní, viděl jsem na svém týmu touhu a vášeň,“ snažil se Klopp omluvit, že jeho svěřenci nedotáhli partii do vítězného konce a k odčinění ligového debaklu 0:5 s Citizens tudíž nedošlo.

Fotbalisté Liverpoolu při vstupu do základní skupiny Ligy mistrů jen remizovaliVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Možnost se jim přitom nabízela. Už po pěti minutách sice Reds inkasovali a zdálo se, že kocovina z duelu s Manchesterem City bude pokračovat, jenže pak Firmino a Salah během čtvrthodiny skóre otočili a těsně před přestávkou mohl autor prvního gólu obrat dovršit.

Za neproměněnou penaltu zaplatili

Brazilec Firmino se totiž v 42. minutě ujal exekuce penalty, jenže pospíchal až příliš a trefil pouze tyč. Za jeho selhání Reds tvrdě zaplatili, neboť po změně stran sice soupeře přehrávali, jenže třetí gól už nepřidali. Naopak Correa vyrovnal, takže body se dělily.

„Obvykle musíte vyhrát, když vystřelíte na soupeřovu bránu čtyřiadvacetkrát, zatímco on jen sedmkrát, ale nám se to nepovedlo. A to přesto, že proti propracované a organizované defenzivě Španělů jsme si vytvořili spoustu šancí," povzdechl si Klopp.

„Je to problém, na kterém musíme dál pracovat. A stejně tak musíme pracovat s koncentrací některých hráčů. Uznávám, po změně stran opravdu nehráli tak, jako do přestávky. Není to však o jejich kondici a fyzické připravenosti, ale o soustředění na zápas," vysvětloval Klopp spokojený alespoň s tím, že Brazilec Coutinho navzdory námluvám s Barcelonou na Anfiled Road nakonec zůstal a on ho mohl poslat na závěrečnou čtvrthodinu do hry.

„Těch pozitiv bylo víc. Byl jsem spokojen s výkonem mužstva po většinu zápasu, protože na hráčích byla patrná touha a vášeň."

Klopp pochopil, sudí nikoli

Rezolutně se přitom ohradil proti nařčení, že by byl bonzák, který se postaral o to, že argentinský kouč Sevilly musel v doprovodu policistů odkráčet předčasně do šaten.

Španělé ho totiž obvinili, že si na sudím vymohl, aby Eduardo Berizzo dostal za zakopnutí míče červenou kartu a i po závěrečném hvizdu mu dávali na srozuměnou, co si o něm myslí.

„Proč na mě křičíte? Nic jsem neudělal," bránil se Klopp hněvu explodujícímu na lavičce Sevilly. „Já vašeho trenéra pryč neposlal a ani jsem rozhodčího nežádal, aby něco takového udělal."

„S Kloppem jsme si všechno vysvětlili a on mé počínání pochopil. Jen rozhodčí Makkelie nechtěl uznat, že šlo sice o dvě stejné situace, ale zcela odlišný kontext," zastal se svého liverpoolského kolegy i Berizzo. „V prvním poločase jsem skutečně udělal něco, co v pořádku nebylo. Odhodil jsem míč ve chvíli, kdy jsme vedli, domácí šli do protiútoku a já chtěl ušetřit čas," uznal, že první žlutou kartu dostal od sudího právem.

„Po změně stran byla ale situace úplně jiná, protože jsme prohrávali a já naopak pospíchal, aby byl balón co nejdřív zase ve hře a my vyrovnali. Jen se mi to prostě nepovedlo, nic nesportovního v tom nebylo," líčil, že oprávněný pocit křivdy měl po červené kartě v rukou nizozemského rozhodčího on i celá lavička Sevilly.

Reklama

Související témata: