Hlavní obsah

Abrahám prožil po vyloučení v šatně peklo u telefonu

PRAHA

Ještě na letišti v Oslu před odletem do Prahy lomcovala mladoboleslavským záložníkem Martinem Abrahámem zlost kvůli červené kartě, kterou dostal v odvetě třetího předkola Ligy mistrů. Podle jeho názoru i mínění spoluhráčů byl vyloučen naprosto neprávem. O to hůř prožíval zbytek středečního zápasu proti fotbalistům Valerengy, který nejdříve sledoval na televizní obrazovce a později už jen prostřednictvím telefonu s manželkou.

Článek

Ke sporné situaci došlo za stavu 1:0 pro hosty, kdy už domácí tým pomalu ztrácel naději na zvrat. Nervózní atmosféru na trávníku nastartoval Grindheim, který za nasimulování penaltového zákroku uviděl žlutou kartu. Potom už přišel osudový okamžik ve středu hřiště, který z hlediště vypadal hodně nepřehledně.

K Abrahámově smůle ale strkanici na trávníku podle všeho špatně odhadla i trojice rozhodčích. "Nevím, zda všechno rozhodčí vůbec viděl. Ale já jsem jen přiběhl k hráči, který ostře fauloval Poláčka, a zastavil jsem se před ním. Jenže on mi dal hlavičku a dokonce mi udělal tržnou ránu mezi oči," popisoval incident fotbalista a ukazoval přitom na rudý šrám na hlavě.

V šatně létaly židle

Ještě horší chvíle ale měly přijít: při odchodu Abrahám nejprve popudil domácí fanoušky tím, že vztekle kopl do trávníku, ale to pravé peklo ho čekalo teprve v kabině. Do konce vypjatého duelu totiž scházelo ještě 26 minut, které si letní posila Mladé Boleslavi pořádně protrpěla.

"Nejdřív létaly i židle, nesl jsem to těžce. Masér by vám to mohl popsat barvitěji," vyprávěl už opět s úsměvem na rtech dlouhovlasý fotbalista novinářům. Přiznal, že televizní přenos na obrazovce v útrobách stadionu stačil sledovat pouze chvíli.

Delegát omyl rozhodčího zaznamenal

"Přesně do té vyrovnávací branky na 1:1. Pak jsem na to už neměl a raději jsem šel znovu do šatny a telefonoval si s manželkou, která poslouchala rozhlasovou reportáž. Přes telefon jsem proto slyšel, jak Kulda dává gól, a pak už to ze mně spadlo. Bylo mi totiž jasné, že čtyři branky už nedají," prohlásil Abrahám.

Z postupu měl radost, ale není vůbec jasné, zda dostane šanci si alespoň v odvetě proti Galatasarayi zahrát. "Snad to delegát viděl na záznamu, jak se to všechno odehrálo, a disciplinární komise podle toho bude postupovat. Kdybych měl stát, bylo by to nespravedlivé," mínil Abrahám.

Zákaz startu alespoň v jednom utkání ho ale podle všeho přece jen nemine, protože disciplinární komise UEFA obvykle k podobným stížnostem nepřihlíží. Podle informací od mladoboleslavských funkcionářů ale delegát skutečně omyl rozhodčího zaznamenal a do zápisu o utkání ho uvedl.

Reklama

Související témata: