Hlavní obsah

Petrouš: Boleslav není bez šancí

PRAHA

Pokud fotbalisté Mladé Boleslavi přežijí očekávaný úvodní nápor tureckého mistra Galatasaray Istanbul a vypořádají se s bouřlivou atmosférou, nejsou bez šancí na postup do Ligy mistrů. Tvrdí to český obránce Ankarasporu Adam Petrouš.

Článek

Proti soupeři Boleslavi ve 3. předkole totiž minulý pátek hrál v rámci úvodního dějství turecké ligy. A jeho tým vybojoval remízu 1:1, když se o jediný gól celku z Ankary postaral hlavou právě Petrouš. "Měli jsme ale i trochu kliku, oni nedali dvě penalty," přiznal někdejší obránce Slavie či Sparty.

Galatasaray podle něj preferuje rozestavení 4-4-1-1. Na hrotu se pohybuje osamocený útočník Hakan Sükür, jehož z druhé vlny doplňuje Srb Saša Ilič. Právě on vyrovnal. "Ilič moc nebrání, ale dopředu je nebezpečný. Dokáže obejít hráče a těžko se odstavuje. Hodně se dostává do zakončení," vypozoroval Petrouš.

Ze zálohy vyzdvihl i Hasana Sase. "Zakládá dost útoků, tahá to často až do středu. Ale je to takový náladový hráč. Třeba proti nám se mu nedařilo a po půli ho vystřídali," prozradil. Z obránců podle něj vyčnívá kamerunský stoper Song. "Je sebevědomý, má solidní hru hlavou a zezadu rozdělí dost míčů."

Hlavní silou je ofenzíva

Petrouš říká, že Galatasaray působí kompaktním dojmem. "Hlavní silou je ofenzíva, vzadu se najdou mezery. Krajní obránci se hodně vytahují a někdy se nestihnou vrátit. Stopeři tam zůstávají sami."

Recept na úspěch svěřenců trenéra Uhrina vidí i v přežití úvodního náporu soupeře. "Na každého se snaží vletět a dát rychle gól, aby měli klid. A taky tam bude pořádně divoká atmosféra. Stadión Ali Sami Yen bude určitě vyprodaný," říkal Petrouš.

Šance vidí před prvním zápasem jako vyrovnané. "Je dost možné, že by Galatasaray mohl Boleslav podcenit. Oni si totiž vyřazení vůbec nepřipouštějí," dodal český fotbalista. Je prý pravděpodobné, že Marek Heinz z Galatasaraye si proti krajanům nezahraje. "S mužstvem ani nejezdí na zápasy. V novinách psali, že nemá formu a že ho prodají do Sparty. Ale nevím, co je na tom pravdy."

Reklama

Související témata: