Hlavní obsah

Arsenal s Rosickým v sestavě rozstřílel záhřebské Dinamo

VÍDEŇ/ZÁHŘEB

Tomáš Rosický se v úterý dočkal premiérového soutěžního startu v dresu Arsenalu a zároveň slavil povedený vstup týmu do boje o účast v Lize mistrů. Londýnský klub v Záhřebu porazil v úvodním utkání 3. předkola domácí Dinamo 3:0 a má takřka jistý postup do základní části soutěže ve skupinách. Potvrdit jej musí ještě za dva týdny v domácím prostředí.

Článek

Rosický po svalovém zranění dosud v rudém dresu Kanonýrů odehrál jen půl hodiny v přípravě proti Mattersburgu, v úterý jej ale trenér Arséne Wenger poslal na hřiště od začátku a stáhl reprezentačního záložníka až osm minut před koncem krátce po posledním gólu zápasu.

Skóre se ale měnilo až v závěrečné půlhodině a dvakrát se o změnu stavu postaral Španěl Fabregas. Na jeho první gól po více než hodině hry navázal jen o dvě minuty později Nizozemec Van Persie.

V druhém úterním utkání rakouský mistr Austria Vídeň doma remizoval s Benfikou Lisabon 1:1, k prvnímu soutěžnímu vítězství v nové sezóně nepomohl domácím ani Štěpán Vachoušek, který odehrál celý zápas.

Výsledky:
Austria Vídeň - Benfica Lisabon 1:1 (1:1)
Branky: 36. Blanchard - 16. Nuno Gomes. Diváci: 19.600.
Dinamo Záhřeb - Arsenal Londýn 0:3 (0:0)Branky: 63. a 79. Fabregas, 65. Van Persie. Diváci: 28.500.

Reklama

Související témata: