Hlavní obsah

Bayern - Celtic 3:0Návrat Heynckese je pro Bayern požehnáním, Atlético Madrid si zahrává

Aktualizováno

Mnichovská Allianz Arena byla zase u vytržení, protože léčba Heynckesem fotbalistům Bayernu evidentně svědčí jak na bundesligové scéně, tak i v Lize mistrů. Po lekci, kterou dostali v minulém dějství v Paříži a za níž zaplatil hlavou italský kouč Ancelotti, je návrat dvaasedmdesátiletého kouče pro mnichovským celek požehnáním. Celtic Glasgow by o tom po středečním duelu Champions League mohl vyprávět. Roli favorita potvrdila i Barcelona, Paris SG a Manchester United, i když jediný gól Rudých ďáblů potvrdila až videotechnologie.

Sestřih zápasu Bayern - CelticVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Chelsea - AS Řím

Sestřih zápasu Benfica - Manchester United

Sestřih zápasu CSKA - Basilej

Manchester United se v Lisabonu nedokázal dlouho prosadit. Benfika poučená posledním výpraskem na hřiště Basileje soustředěně bránila a Mourinhův tým si nevěděl s neprostupnou defenzívou rady. Až v 65. minutě pomohla Rudým ďáblům standardní situace. Mladík Rashford si postavil balón, z trestného kopu ho šikovně zakroutil a domácí gólman Silvar spadl i s míčem za čáru. Videotechnologie rozhodla, že balón byl za lajnou celým objemem, takže gól platil. Mourinhův tým pak už těsnou výhru uhájil.

V ospalém druhém zápase skupiny A v Moskvě potvrdila Basilej s českými legionáři Vaclíkem a Suchým v sestavě formu a po vítězství 5:0 v minulém kole nad Benfikou vyhrála i nad CSKA. Vaclík chytal opět výborně a v pátém soutěžním zápase po sobě nedostal gól, což byl základ úspěchu. Nejhůře mu bylo čtvrthodiny před koncem, kdy si nerozuměl se Suchým, jenže domácí Natcho hlavičkoval nad jeho bránu. V poslední minutě přidal k úvodní trefě Xhaky druhý gól hostů Oberlin a Basilej tak posílila své naděje na postup ze skupiny.

Pod Heynckesem Bayern šlape

Mnichovský Bayern se po příchodu starého dobrého Juppa Heynckese, který nahradil odvolaného Carla Ancelottiho, probral z letargie, v níž se zmítal v úvodu sezóny. V sobotu rozstřílel v bundeslize Freiburg, v Lize mistrů vyprovodil s tříbrankovým přídělem Celtic Glasgow. Ani neuznaný gól Thiaga už v 6. minutě nevyvedl německého mistra z míry, během úvodní půlhodiny se trefili Müller a Kimmich, a když hned po přestávce přidal Hummels třetí branku, nebylo co řešit. Skotové jen potvrdili, že na scéně Ligy mistrů jsou jen odvarem obávaného týmu, protože z osmnácti posledních zápasů prohráli sedmnáctý. Uspěli jen s Anderlechtem, který je ve skupině evidentně nejslabší.

Ve druhém utkání skupiny B potvrdil PSG roli favorita i v Bruselu, i když s Anderlechtem to neměl dlouho vůbec tak snadné, jak by mohl nasvědčovat výsledek. Po rychlém vedoucím gólu Mbappého měli totiž domácí hned několik slibných příležitostí, jenže vyrovnat se jim nepodařilo, protože Aréola chytal skvěle. A když přes přestávkou přidal Cavani druhou branku hostů a po změně stran se prosadil i hvězdný Neymar, bylo jasné, že série Paris SG bude pokračovat. Francouzský celek vyhrál dvanáctý z posledních třinácti soutěžních zápasů, v tabulce skupiny má plný počet devíti bodů a jarní osmifinále je na dohled.

Atlético jen remizovalo s Karabachem

Madridské Atlético si zahrává. A hodně! Finalista a semifinalista posledních dvou ročníků Ligy mistrů letos boje v základní skupině nezvládá a po třech kolech má na kontě pouhé dva body. To proto, že nezvládl ani partii v ázerbájdžánském Baku, kde na Olympijském stadionu uhrál s outsiderem Karabachem jen bezbrankovou remízu. Simeoneho svěřenci sice měli velkou převahu, vytvořili si spoustu šancí, ale domácí gólman Šehič chytal fantasticky a všechny šance zlikvidoval. Nakonec měl k výhře paradoxně blíž Karabach. Jihoafrický legionář Ndlovu ovšem ve vyložené příležitosti bránu minul, čtyři minuty poté nafilmoval pád v šestnáctce, dostal druhou žlutou a nováček Ligy mistrů dohrával jen v deseti. Ani početní převaha však Atlétiku k výhře nepomohla.

Chelsea doma v konfrontaci s AS Řím nepotvrdila roli favorita a brala jen bod za remízu 3:3. Na trefy Davida Luize a Hazarda totiž odpověděl před přestávkou zkušený a anglickým fotbalem ostřílený srbský obránce Kolarov, který se postaral o dramatickou zápletku. Italové po změně stran narostli, Courtois v bráně Blues dlouho odolával, ale proti parádnímu voleji Džeka byl i on bezmocný. A aby toho nebylo málo, za dalších šest minut Džeko skóre dokonce otočil. Divoké přestřelce na Stamford Bridge však nebyl konec, neboť malý Hazard se netradičně hlavou postaral o vyrovnání. V hektickém závěru měli Džeko a Rüdiger možnost rozhodnout, ale na remíze se už nic nezměnilo.

Šlo to i bez vyloučeného Piquého

Favorizovaná Barcelona se ve skupině D hodně natrápila, aby nakonec porazil řecký Olympiakos. Přitom ji nahrál vlastní gól, který si dal už v 18. minutě Nikolau, takže se čekalo, že Messi, Suárez a spol. rozpoutají kanonádu. Nic takového se ale nestalo, naopak stoper Piqué domácím situaci zkomplikoval. Tři minuty před přestávkou sice dal gól, ale míč dopravil do sítě rukou. Dostal žlutou kartu, a protože už jednu měl, musel ze hřiště a Barcelona hrála celou druhou půli jen v deseti. Na její hře to ale nebylo znát, protože po změně stran ji Messi a Digne výhru pojistili, takže vede tabulku.

Na druhé místo se dostal turínský Juventus, který doma nakonec přece jen udolal Sporting Lisabon. Pro Starou dámu začal zápas hodně smolně... Sandro si dal totiž vlastní gól poté, co Buffon zlikvidoval vyloženou příležitost Martinse. Domácí Mandžukič, Dybala a spol. pak měli bezpočet šancí, ale výsledkem byl jen vyrovnávací branka Pjaniče. Až šest minut před koncem rozhodl Mandžukič přece jen o výhře Juventusu.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů
Skupina A
Benfica Lisabon - Manchester United 0:1 (0:0)
Branka: 65. Rashford. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.). ČK: 90.+2 Luisao (Benfica).
CSKA Moskva - Basilej 0:2 (0:1)
Branky: 29. Xhaka, 90. Oberlin. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).

Aktuální tabulka

1.Manchester United33008:19
2.Basilej32017:36
3.CSKA Moskva31023:73
4.Benfica Lisabon30031:80
Skupina B
Bayern Mnichov - Celtic Glasgow 3:0 (2:0)
Branky: 17. Müller, 29. Kimmich, 51. Hummels. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.).
Anderlecht - Paris St. Germain 0:4 (0:2)
Branky: 3. Mbappé, 44. Cavani, 66. Neymar, 88. Di María. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Nadvorník - Ardeleanu, Hrubeš (všichni ČR).

Aktuální tabulka

1.Paris St. Germain330012:09
2.Bayern Mnichov32016:36
3.Celtic Glasgow31023:83
4.Anderlecht30030:100
Skupina C
Chelsea - AS Řím 3:3 (2:1)
Branky: 37. a 75. Hazard, 11. Luiz - 64. a 70. Džeko, 40. Kolarov. Rozhodčí: Skomina - Prapotnik, Vukan (všichni Slovin.).
Karabach - Atlético Madrid 0:0
Rozhodčí: Buquet - Debart, Cano (všichni Fr.). ČK: 75. Ndlovu (Karabach).

Aktuální tabulka

1.Chelsea321011:47
2.AS Řím31205:45
3.Atlético Madrid30211:22
4.Karabach30121:81
Skupina D
Juventus Turín - Sporting Lisabon 2:1 (1:1)
Branky: 29. Pjanič, 84. Mandžukič - 12. vlastní Sandro. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.).
FC Barcelona - Olympiakos Pireus 3:1 (1:0)
Branky: 19. vlastní Nikolau, 62. Messi, 63. Digne - 89. Nikolau. Rozhodčí: Collum - Connor, Ross (všichni Skot.). ČK: 42. Piqué (Barcelona).

Aktuální tabulka

1.FC Barcelona33007:19
2.Juventus Turín32014:46
3.Sporting Lisabon31024:53
4.Olympiakos Pireus30033:80

Reklama

Související témata: