Hlavní obsah

Vymění Jágra za Lindrose?

WASHINGTON

Vedení Washingtonu se dál pokouší prodat Jaromíra Jágra. Majitel Capitals Ted Leonsis prý nabídl českého hokejistu nejbohatšímu klubu NHL New Yorku Rangers, který o něho měl zájem už v roce 2001.

Foto: ČTK

Jaromír Jágr se možná se s Gončarem ve Washingtonu potkávat nebudou

Článek

Místo Jágra tehdy získal nakonec Erika Lindrose a právě za něho by newyorský klub nyní mohl olympijského vítěze z Nagana vyměnit.

Americký list New York Daily News informoval s odvoláním na nejmenované zdroje z NHL a vysílání kanadské stanice TSN, že Leonsis se už sešel s majitelem Rangers Jimem Dolanem. Případná výměna dvou hráčů, jejichž platy patří v lize k nejvyšším, si ovšem vyžádá důkladnou práci právníků. Zámořská média proto předpokládají, že k převlékání dresů jen tak nedojde.

Rangers vyjednávají s Lindrosem o platu

Uvažovaný přestup navíc ještě může zhatit množství věcí. Rangers se v současnosti pokoušejí vyjednat s Lindrosem úpravy ve smlouvě, aby si usnadnili jeho případnou výměnu do jiného klubu. Zatím není ani jasné, zda budou ochotni převzít závazky za Jágra, kterému současný kontrakt zajišťuje v následujících pěti sezonách 55 miliónů dolarů.

Lindros si v této sezoně vydělal 9,3 miliónu dolarů a navíc musí dostat slíbený bonus šest miliónů za to, že neutrpěl závažné zranění, které by ukončilo jeho kariéru. Na hráče, který od svého příchodu do klubu nepodává právě oslnivé výkony, jsou to až příliš vysoké částky.

Případná výměna mezi Washingtonem a Rangers by mohla podle zámořských médií pomoci vyřešit problémy obou klubů. Tým z amerického hlavního města by se ve finanční tísni zbavil příliš drahého hráče, newyorské mužstvo by za své peníze získalo lepšího hokejistu. I když se Jágrovi v letošní sezoně příliš nedařilo, stále je v NHL považován za skvělého útočníka.

V Rangers by navíc mohl vytvořit údernou lajnu s krajanem Petrem Nedvědem a bývalým spoluhráčem z Pittsburghu Alexejem Kovaljovem.

Rangers ovšem ještě mohou dát před výměnou přednost vykoupení se z Lindrosovy smlouvy. Jeho základní plat pro příští sezonu tvoří 3,3 miliónu dolarů a newyorský klub by se mohl vyvázat za 2,2 miliónu. Z kanadského útočníka by se stal volný hráč a mohl by bez odstupného odejít jinam.

Reklama