Hlavní obsah

Suchého kiksy pomohly Rusům. Dřív bych se tím trápil, teď podobné chyby neřeším, ujišťuje

Basilej/Praha

Pro Basilej kruté vystřízlivění. Pro oba české legionáře v jejích službách samo sebou také. Pro kapitána Marka Suchého obzvlášť. Dvě kola před koncem základní skupiny Ligy mistrů se totiž nabízel švýcarskému šampionovi postupový mečbol. Stačilo, aby po výhře v Rusku porazil CSKA Moskva i doma a měl jarní osmifinále jisté. Jenže dva kiksy Suchého přivodily ve slibně rozehrané odvetě zvrat, Basilej zápas prohrála (1:2) a teď musí trnout, aby na postup dosáhla.

Sestřih zápasu Basilej - CSKAVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání PSG - Anderlecht

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Manchester United - Benfica

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Celtic - Bayern

Sestřih zápasu Basilej - CSKA

„Myslím, že teď k němu máme blíž my, i když to rozhodně nebude nic jednoduchého," rozplýval se po vítězství v Basileji, jež se zrodilo v posledních pětadvaceti minutách po chybách Suchého potrestaných Dzagojevem a Wernbloomem, běloruský trenér moskevského CSKA Viktor Gončarenko.

Suchý si vysloužil jedničku

Před prvním inkasovaným gólem totiž nezachytil přihrávku na náhradníka Dzagojeva, před druhým odkopl míč k švédskému legionáři v ruských službách, proti jehož střele z voleje neměl brankář Vaclík nárok.

„Smolné góly a po chybách k tomu. Mohli jsme jim zabránit, situace se daly řešit lépe. Ale z chyb se ve fotbale góly rodí, jinak by nepadaly," glosoval své nepovedené účinkování Suchý, který dostal v hodnocení švýcarských médií vůbec tu nejhorší známku ze všech hráčů Basileje. Od Blicku třeba na stupnici, kde je šestka nejlepší a jednička značí výkon doslova katastrofální, třeba jedničku.

„Navíc taková chyba, kdy jsem chtěl levačkou odkopnout vysoký míč a ten spadl přímo k protihráči, jenž dal gól, se stane v jednom z deseti případů. Dřív bych se tím trápil, ale teď už jsem natolik zkušený, že házím podobné chyby za hlavu," rozpovídal se do mikrofonů švýcarských novinářů český legionář Marek Suchý.

V lepší pozici jsme my, tvrdí Gončarenko

Rusové z jeho chyb profitovali, zlepšeným výkonem ve druhé půli výsledek otočili, takže po výhře 2:1 mají šest bodů stejně jako Basilej a jejich postupové šance zase žijí.

„Už téměř deset let hraju v CSKA a vždy nás šlechtila velká odolnost. V důležitém zápase jsme ji znovu prokázali a určitě nám pomůže ve dvou zbývajících střetnutích, abychom ze skupiny postoupili," netajil se optimismem střelec vyrovnávací branky Alan Dzagojev.

„Jsme opravdu v dobré pozici. Rozhodně v lepší, než Basilej, která hraje doma s jasným lídrem naší skupiny Manchesterem a pak jede do Lisabonu, kde bude chtít potupená Benfika odčinit vysokou pětigólovou prohru, kterou ve Švýcarsku utrpěla," argumentoval Gončarenko.

„Pochopitelně že bude hodně záležet na Manchesteru a jeho motivaci, když už má postup jistý. Ale v příštím kole ho bude chtít tady v Basileji určitě potvrdit, zatímco my s ním hrajeme až poslední zápas skupiny," spoléhá kouč moskevského CSKA, že jeho svěřenci doma za tři týdny Benfiku porazí a na Old Trafford budou slavit postup.

Postoupí fotbalisté Basileje do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
32,7 %
Ne
67,3 %
Celkem hlasovalo 2425 čtenářů.

Reklama

Související témata: