Hlavní obsah

Hearts se budou bít o LM bez Bednáře a asi i Pospíšila

PRAHA

Řada českých fotbalových legionářů, kteří připadali v úvahu pro středeční odvety 3. předkola Ligy mistrů, zůstane jen v rolích diváků. Týká se to i novopečeného reprezentanta Romana Bednáře, který bude stejně jako jeho kolega z útoku Heart of Midlothian Michal Pospíšil jen sledovat úsilí svých spoluhráčů o zvrat v nepříznivě se vyvíjejícím duelu s AEK Atény.

Článek

Oba čeští útočníci se zranili v sobotním prohraném duelu s Glasgow Rangers. Bednář si stěžuje na bolest v chodidle, Pospíšil dostal "koňara", ale jeho startu se skotský vicemistr úplně nevzdal. Premiéry v základní sestavě by se naopak mohl dočkat tvůrce hry Hartley, jehož zdravotní problémy opustily. Hearts první zápas doma prohráli 1:2, v Aténách tak potřebují vyhrát o dva góly nebo 3:2.

Ještě těžší úkol čeká slovenského mistra z Ružomberoku. Ten v Moskvě prohrál s tamním CSKA 0:3 a postup se mu ztrácí v dálce. Svěřenci Františka Komňackého nabrali sebevědomí výhrou v Košicích a chtějí ještě ruského mistra potrápit. Hru na tři útočníky jako na východě Slovenska prý ovšem Komňacký proti loňskému vítězi Poháru UEFA riskovat nebude. Doufal, že se dají dohromady zraněné opory Zošák a Žofčák.

V Arsenalu dostanou přednost náhradníci

V dresu Arsenalu je nepravděpodobný start Rosického, jenž zmeškal ligovou premiéru v novém působišti kvůli zraněným tříslům. Kouč Arséne Wenger by ale stejně dal přednost náhradníkům, neboť "Kanonýři" si ze Záhřebu přivezli náskok 3:0.

V základní sestavě by tak měl nastoupit i sedmnáctiletý talent Walcott, který zazářil při sobotním ligovém debutu proti Aston Ville a jako náhradník přihrál na vyrovnávací gól Brazilci Gilbertovi. "Byla to pro něj záludná situace, ale vzal to pozitivně a byl na levé straně hodně nebezpečný," uvedl Wenger.

Grygera nejspíš nenastoupí

Dinamo přijelo s malou nadějí a ještě navíc bez šéfa obrany Nowotného. Německý reprezentant, který je považován za největší posilu v dějinách nejslavnějšího chorvatského klubu, si zranil nesčetněkrát operované koleno. Podle nejoptimističtějších prognóz bude chybět měsíc a nestihne určitě start kvalifikace na mistrovství Evropy.

Stejná hrozba visí nad Zdeňkem Grygerou, který si v neděli zranil koleno a Ajaxu určitě v odvetě proti FC Kodaň nepomůže. Nizozemský čtyřnásobný vítěz soutěže bude doma stavět na výsledku 2:1 z dánské metropole. Také Levski Sofia má blízko k postupu, ve Veroně bude hájit náskok 2:0 a pokud se mu to podaří, stane se historicky prvním bulharským účastníkem hlavní části soutěže. Los základních skupin se uskuteční v Monte Carlu ve čtvrtek večer.

Středeční program:
17:00, Spartak Moskva - Slovan Liberec, první zápas 0:0,
19:30, FK Mladá Boleslav - Galatasaray Istanbul, 2:5, Steaua Bukurešť - Standard Lutych, 2:2,
20:00, Rabotnički Skopje - Olympique Lille, 0:3, Fenerbahce Istanbul - Dynamo Kyjev, 1:3,
20:15, MFK Ružomberok - CSKA Moskva, 0:3,
20:30, Legia Varšava - Šachtar Doněck, 0:1, Ajax Amsterodam - FC Kodaň, 2:1,
20:45, AEK Atény - Heart of Midlothian, 2:1,
21:00, Chievo Verona - Levski Sofia, 0:2,
21:05, Arsenal Londýn - Dinamo Záhřeb, 3:0.

Reklama