Hlavní obsah

Kováč: Odveta bude napínavá, šance jsou pořád vyrovnané

MOSKVA

Radoslav Kováč tuší složitý zápas, možná i s dramatickou zápletkou, ale ani na okamžik nepochybuje o tom, že jeho Spartak Moskva postoupí přes Liberec do základní skupiny fotbalové Ligy mistrů. Český obránce ve službách moskevského klubu bude ve středu chtít rozesmutnit své krajany v odvetě 3. předkola a pomoci Spartaku, za který by měl nastoupit i další reprezentant Martin Jiránek, po třech letech do prestižní soutěže.

Foto: čtk

Radoslav Kováč

Článek

Kováč si ale uvědomuje, že šance na postup zůstávají otevřené pro oba týmy. Na umělém trávníku v Lužnikách se prý ve středu povede perný boj. "První zápas v podstatě vůbec nenaznačil, který tým má blíž do Ligy mistrů," připomněl v úterním rozhovoru s ČTK v Moskvě reprezentační stoper úvodní bezbrankovou remízu.

"Ale o to víc napínavá asi ta odveta v Moskvě bude. Je to pořád padesát na padesát, Liberec u nás asi bude hodně kousat. Ale já si nepřipouštím, že bychom nepostoupili. Jsme v podstatě 90 minut od Ligy mistrů, nechceme to promarnit," podotkl Kováč.

Remíza 0:0 může být zrádná

V Moskvě si zřejmě jen málokdo připouští, že by Spartak mohl být po souboji s Libercem smutnějším týmem. Kováč však před soubojem s českým šampiónem nabádá k obezřetnosti: bezbranková remíza 0:0 může být pro Moskvany zrádná v tom, že pokud Liberec v odvetě skóruje, bude rázem v jeho prospěch hrát branka vstřelená na hřišti soupeře.

"Určitě si na Liberec musíme dát v obraně velký pozor, mají výborně zvládnuté hlavně brejky. My rozhodně nesmíme bláznit od první minuty, musíme být trpěliví a počkat si na šanci," řekl šestadvacetiletý bek. "Ale třeba se v normální hrací době nerozhodne, třeba se rozhodne v penaltách. Také jsme si je v tréninku vyzkoušeli," uvedl Kováč.

Pro Spartak je středeční duel, stejně jako pro Liberec, zápasem roku. V Moskvě půjde o hodně: vítěz si zajistí tučnou vstupní prémii 110 milionů korun, prestiž a také šest utkání s věhlasnými týmy.

Rezervní tým

Spartak například v sobotním ligovém duelu ve Vladivostoku nasadil takřka rezervní tým, v němž chyběli klíčoví hráči Kováč, Stranzl, Cavenaghi či Mozart, a zaplatil za to daň v podobě prohry 0:1. "I z toho ale bylo vidět, že Lize mistrů podřizujeme všechno. Je to pro nás jasná priorita," uvedla bývalá opora Olomouce a pražské Sparty.

Kováč věří, že Spartak proti Liberci nastoupí v plné síle, tedy i s Jiránkem. Ten nedohrál sobotní duel a nyní si stěžoval na bolavé koleno a kotník. "Ale vypadá to, že Jiras bude hrát. Je v pohodě a hodně nažhavený. Nechce o takový zápas přijít," řekl Kováč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články