Hlavní obsah

Lavička: Spartak byl o malinko šťastnější

MOSKVA

Liberecký trenér Vítězslav Lavička litoval promarněné šance, která se před jeho týmem otevírala ve středeční odvetě třetího předkola Ligy mistrů. Slovan skončil před branami soutěže znovu po čtyřech letech, poprvé vypadl s AC Milán. Těsně mu tak unikla prémie 110 miliónů korun, kterou zaručuje účast v základní skupině.

Článek

Lavička tvrdil, že Spartak byl o trochu šťastnější, když postupový gól na 2:1 vstřelil až 12 minut před koncem. Nijak ale výhru a účast moskevského klubu v základní skupině prestižní soutěže nezpochybňoval.

"Spartak byl o malinko šťastnější podle mého názoru. V celkovém součtu byl o jeden gól lepší a tím pádem zaslouženě postupuje," uvedl Lavička po utkání na tiskové konferenci. Liberci postup těsně unikl, ale trenér měl pro své hráče slova uznání. "Ten náš cíl byl už hodně blízko, to zklamání je přirozené. Ale dnešním dnem pro nás fotbal nekončí, hráčům jsme poděkovali a povzbudili je. Získali jsme velikou zkušenost, kterou snad zúročíme v budoucnu," řekl Lavička.

Podle něj Slovan v prvním poločase nehrál úplně podle jeho představ, po změně stran byl ale Lavička spokojený. "V prvním poločase se na některých hráčích projevila určitá nezkušenost z tak velkých zápasů a po zásluze jsme inkasovali. Z druhého poločasu mám daleko lepší dojem, i když okolnosti nebyly nejpříznivější," připomněl Lavička vyloučení kapitána Zápotočného z 57. minuty. "Ale vážím si toho, že jsme dokázali zvednout hlavu a vrátit se zpátky do zápasu," komentoval kouč Hodúrovu vyrovnávací branku z penalty, která v tu chvíli Liberci zaručovala postup.

Musí zvednout hlavy a jít dál

Lavička tušil, že v závěru Spartak vyvine velký tlak. "Z vlastní zkušenosti vím, jak exponované závěry tak velkých zápasů bývají. Je to hodně ošidné, stačí jedna chybička a tak kvalitní soupeř ji hned využije. To se stalo i dnes, Spartak nás hned potrestal," řekl. "Byli jsme blízko, hodně blízko, ale musíme zvednout hlavy a jít dál," uvedl liberecký kouč.

Trenér Vladimir Fedotov si oddechl, že Spartak po čtyřech letech znovu pronikl do základní skupiny Ligy mistrů. "Je to pro nás velký úspěch, dlouho jsme na to čekali. Ukázali jsme velký charakter, takový, který ke Spartaku patří," prohlásil Fedotov.

Podle něj si dnes jeho celek hodně vytrpěl. "Náš tým je docela mladý, zase jsme se začali bát o výsledek a byli hodně nervózní. Ale teď jsme moc šťastní," řekl Fedotov, kterému hned na tiskové konferenci začal symbolicky vyzvánět mobilní telefon se znělkou Ligy mistrů. "Už se moc těšíme, až se dozvíme jména soupeřů," dodal Fedotov.

Reklama

Související témata: