Hlavní obsah

Strašné zklamání, litovali Liberečtí po prohře se Spartakem

MOSKVA

Liberečtí fotbalisté se jen stěží vyrovnávali se zklamáním, které jim způsobila středeční prohra 1:2 v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Spartaku Moskva. Úřadující čeští šampióni sice ještě 12 minut před koncem drželi postupovou remízu 1:1, ale pak se štastně trefil domácí Pavljučenko a nasměroval do miliónové soutěže domácí klub.

Článek

V jeho dresu naopak zažívali postupovou slávu čeští reprezentanti Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem.

Severočeši opouštěli Lužniky hodně posmutnělí. "Je hrozné takhle přijít o Ligu mistrů, jsem obrovsky zklamaný. Mrzí to o to víc, že Spartak postoupil tak šťastným gólem," litoval v rozhovoru s ČTK gólman Marek Čech. Na rozhodující gól Spartaku prý jen tak nezapomene. "Byl to v podstatě náhodný gól. Oni měli závar, pak se míč odrazil na vápno, někdo ho napálil a Pavljučenko ho těsně přede mnou tečoval. A míč se nakonec ode mě odrazil do brány," popisoval rozhodující okamžik utkání Čech.

Liberecký gólman inkasoval až v šestém soutěžním utkání sezóny, předtím pokaždé udržel čisté konto. Jeho kouzlo odčaroval až brazilský záložník Mozart ve 23. minutě utkání. "To byla taky trochu smůla. Neodkopli jsme míč a Mozart vystřelil přes klubko hráčů. Míč jsem viděl až pozdě," uvedl Čech. Když ale vyrovnal Hodúr v 72. minutě z penalty, začal věřit v možný postup. "Ale ten gól jsme asi dali přece jenom moc brzo, škoda, že jsme remízu neudrželi ještě trochu déle. Ale stejně je to kruté, takhle přijít o postup," dodal Čech.

Kováč: Hodně jsem si oddechl

Smolný zápas zažil i kapitán a stoper Tomáš Zápotočný, který byl v 57. minutě vyloučen a smolný konec utkání sledoval jen v kabině v televizi. "Je to strašné, ani se mi k tomu snad nechce nic říct. Byli jsme kousíček od našeho snu," povzdechl si Zápotočný, který si prý červenou kartu nezasloužil. "Ten faul na Bystrova udělal Dan Pudil, já jsem kartu dostat neměl. Je to prostě smůla se vším všudy," řekl Zápotočný.

Spoluhráči jej na hřišti postrádali. "Tomáš nám v závěru v obraně hodně chyběl," uvedl útočník Zbyněk Pospěch, který nejprve zařídil penaltu a pět minut před koncem ještě mohl vyrovnat. Jenže střelou zblízka gólmana Spartaku nepropálil. "Trefil jsem ho do nohy. Škoda, mohl jsem rozhodnout," posteskl si Pospěch. Na umělé trávě se útočníkovi nehrálo dobře. "Bylo to hrozné, špatně se kombinovalo. Říkali jsme si, že bychom postoupili, kdybychom hráli na normální trávě," prohlásil Pospěch.

Hodúr si při penaltě věřil

Záložník Ivan Hodúr litoval toho, že jeho vyrovnávací gól z penalty nakonec Liberci k postupu nestačil. "Na penaltu byl první určený Zápotočný, ale pak zbyla řada na mě. Věřil jsem si na ni, věděl jsem, kam gólman skáče," uvedl slovenský středopolař, který zklamání z vyřazení v předkole Ligy mistrů zažíval i před čtyřmi lety po souboji s AC Milán. "Tam nám také mnoho nechybělo, ale dnes jsme možná byli k postupu přece jenom o trochu blíž. Možná jsme si za druhý poločas Ligu mistrů zasloužili," podotkl zklamaný Hodúr.

Záložník Spartaku Radoslav Kováč byl rád, že se Moskvanům nevymstily jeho zmařené šance ze druhého poločasu. "Hodně jsem si oddechl," řekl Kováč po utkání. "Měl jsem tři slušné šance, ale naštěstí nás to nemusí mrzet. Jsme šťastní, že jsme postoupili," radoval se český reprezentant, jenž si Ligu mistrů zahrál v minulosti i s pražskou Spartou.

Reklama

Související témata: