Hlavní obsah

Neudělali jsme ostudu, těšilo střelce Paláta

MLADÁ BOLESLAV

Dočkali se gólu, přišel však pozdě. Pro fotbalisty Mladé Boleslavi znamenal jen vyrovnání skóre odvety s Galatasarayem. "K postupu to chtělo skórovat v první půli. Chválím však mužstvo, za to, že boj nevzdalo a dokázalo s takovým soupeřem vybojovat remízu," hodnotil Dušan Uhrin ml., kouč domácích.

Článek

Postup zůstal daleko, ale celek, pro Evropu donedávna neznámý, bude pokračovat v Poháru UEFA. "Ale v Ligu mistrů jsem přestal věřit teprve, když jsme inkasoviali," podotkl Uhrin.

"Neudělali jsme ostudu, remízu jsme si zasloužili," těšilo Mariana Paláta. Byl to on, kdo v závěru mohutně napřáhl a pokořil Mondragona. Nemínil, že by byl až tak velký rozdíl mezi oběma soupeři, byť Galatasaray, tým složený z reprezentantů několika zemí a fotbalistů, kteří jsou v Lize mistrů jako doma, vyhrál doma vysoko 5:2. "Jsou to lidi jako my. Kdyby byli o tolik lepší, dali by nám i tady třeba 3:0 a jeli by domů. Může nás těšit, jak jsme s nimi hráli, není průšvih, že jsme jako nováček neprošli do základní skupiny, máme ještě šanci v Poháru UEFA," pokračoval Palát.

Nejen on litoval, že branka přišla pozdě. "To rozhodlo, dlouho to bylo 0:0, stačilo skórovat v první půli a věřím, že by se mohlo ještě hodně stát. Umíme soupeře doma dostat pod tlak," mínil Uhrin "Po naší brance už to bylo jasné," oddechl si kouč hostů, slavný Erik Gerets.

Uhrin nechtěl srovnávat kvality svého týmu s hvězdným celkem soupeře. Chyběl mu moc kanonýr Kulič? "Dojeli jsme na to, že jsme hráli druhé předkolo a v něm se vykartovali. Nevím, jestli Kulič chyběl. Útočníci zahráli dobře."

Roli na hrotu i kapitánskou pásku po Kuličovi převzal Radim Holub. "Měli jsme snad i víc šancí než oni, ale nedali jsme, oni toho moc neměli, ale trefili se. Aspoň prohru jsme odvrátili. Tu bychom si nezasloužili," hodnotil po duelu, v němž svedl množství soubojů s ostrými obránci. "Ale dobře bránil celý jejich mančaft. A podržel je i Mondragon. Vytahoval zázračné věci už v Turecku. I to rozhodlo.

Reklama

Související témata: