Hlavní obsah

Katarský boss se zlobil na Neymara a další hvězdy PSG: Neodevzdali jste maximum!

Praha

Suverenitu na všech frontách žádají bossové pařížského Saint Germain po hvězdami nabitém týmu, který diriguje trenér Unai Emery. Neymar a spol. měli sice jistý postup ze skupiny Ligy mistrů už před posledním vystoupením v Mnichově, nakonec do osmifinále prošli i z první příčky, avšak úterní nezdar na půdě Bayernu se ani trošku nepozdával nejvýše postavenému muži francouzského klubu.

Liga mistrů, Bayern - Paris St. Germain 3:1Video: O2 TV Sport

 
Článek

„My jsme snad ani nehráli," citovala Nassera Al-Khelaïfiho, prezidenta pařížského klubu, stránka uefa.com. „Jsem zklamaný výsledkem a zejména kvalitou hry v první polovině," zlobil se boss PSG po souboji fotbalových titánů. Bayern v něm triumfoval 3:1. „Máme skvělé hráče a přijeli jsme si do Mnichova pro takovou porážku? V tomto zápase hráči neodevzdali vše, co mohli," prohlásil Nasser Al-Khelaïfi.

Pařížský tým, který dominuje francouzské nejvyšší soutěži, měl do úterního vystoupení v Mnichově ve skupině Ligy mistrů na kontě pět vítězství, skóre 24:1 a Neymar se mohl stát prvním mužem v historii, který skóruje ve všech duelech základní skupiny. Jenže hvězdný brazilský kanonýr vyšel střelecky naprázdno a rovněž výkon celého týmu byl značně nepřesvědčivý.

„Nemůžeme být spokojení, ale nezasloužili jsme si prohrát," tvrdil pařížský trenér Unai Emery. „Nedokázali jsme realizovat vše, co jsme si řekli. Do přestávky byly v naší hře určité nedostatky, ale pak jsme se zlepšili. A měli jsme dostatek šancí, ale nedokázali jsme je využít," posteskl si trenér poražených s připomínkou dvoubrankového manka po pětačtyřiceti minutách.

„Bayern byl dominantní, my jsme nehráli tak dobře jako v Paříži," připustil Julian Draxler, německý záložník ve službách PSG v narážce na domácí duel, v němž jeho tým slavil vítězství 3:0. „Nehráli jsme v Mnichově jako tým, snažili jsme se prosadit individuálně. Až příliš jsme se každý pokoušeli uspět na vlastní pěst, což k ničemu nevedlo," konstatoval Adrien Rabiot, záložník pařížského týmu.

Klub z města pod Eiffelovou věží se může utěšovat alespoň triumfem ve skupině. „Pokud vezmeme účinkování v celé podzimní fázi Ligy mistrů, můžeme být velice spokojení," mínil Emery. „Dává nám to naději, že potkáme v osmifinále příznivější soupeře," přemítal Draxler nad výhodou první pozice ve skupině, zatímco v táboře mnichovského týmu panovalo nadšení z jasného vítězství.

„Hráči naplnili taktiku do posledního detailu. Byli chytří, důslední, jejich přístup byl skvělý," rozplýval se Jupp Heynckes, trenér Bayernu.

Do základní sestavy a s kapitánskou páskou nasadil Ribéryho, jenž se po zranění teprve dostává do formy, jen na lavičce náhradníků zůstal Martínez, Boateng či Müller.

„Hnala nás touha po pomstě za první zápas," přiznal brankář mnichovského týmu Sven Ulreich. „Jde o hodně prestižní vítězství. Fantastické pro fanoušky i nás samotné, naše sebevědomí" juchal i Franck Ribéry, jenž byl v základní sestavě po více než dvou měsících.

Reklama

Související témata: