Hlavní obsah

Poklona! Sudí Královec nezbaštil Ronaldovi filmování, ten pak vztekle praštil do trávníku

Praha

Přepsal historii Ligy mistrů! Už poněkolikáté. Pravačkou kmitl za hranou velkého vápna a kouzelně míč uklidil do sítě! Cristiano Ronaldo, útočník Realu Madrid, trefou do sítě Borussie Dortmund při středečním utkání Ligy mistrů skóroval v šestém utkání skupinové fáze, čímž vytvořil nový rekord soutěže. Nikdo v historii dosud nedokázal skórovat ve všech šesti po sobě jdoucích zápasech! Na druhé straně sebou ale práskl v pokoutovém území a chtěl si vymodlit penaltu. Český sudí Pavel Královec mu ale teatrální pád nezbaštil.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Hvězda Real Madridu Cristiano Ronaldo (uprostřed) slaví gól se svými spoluhráči v duelu s Dortmundem.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Liga mistrů: FC Porto - Monaco

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Liga mistrů: Šachtar - Manchester City

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tottenham - APOEL

„Jsem vážně velice šťastný. Vyhráli jsme a gól i rekord jsou pro mě důležité," pronesl dvaatřicetiletý borec pro uefa.com po vítězství Realu Madrid 3:2.

Ronaldo postupně pokořil dvěma góly Apoel Nikósie (13. 9.), následně stejným množstvím tref přispěl k výhře v Dortmundu (26. 9.), pak zařídil z penalty remízu s Tottenhamem (17. 10.), posléze mírnil prohru právě na hřišti Kohoutů (1. 11.), dvěma zásahy přispěl k uloupení tří bodů na půdě Apoelu (21. 11.), aby gólový účet letošní základní skupiny završil ve středu proti Dortmundu.

„Myslím, že každý fotbalový fanoušek si musí sledování hry Cristiana Ronalda užít. Jeho přítomnost na trávníku a touha vstřelit gól je prostě úžasná. Je tak agresivní! Je prostě brilantní," vysekl ikoně Bílého baletu poklonu trenér Dortmundu Peter Bosz.

Ronaldův účet ze středečního zápasu mohl být nepochybně bohatší, neboť se dostal několikrát do slibných pozic. Míč však do sítě nedopravil. I proto, že jednou z velmi dobré pozice poněkud překvapivě hledal spoluhráče, a v dalším případě zkusil po souboji v pokutovém území vykoledovat pokutový kop.

Český rozhodčí Pavel Královec však po teatrálním pádu Portugalce v souboji o míč se Schmelzerem zůstal ledově klidný a ukázal, že má hra pokračovat. Ronaldovi nezbylo, než jen vztekle praštit dlaní do země a zapojit se do hry.

Byť nakonec ve středu zůstalo v případě rodáka z Madeiry jen u jednoho gólového zápisu, i tak je s devíti zásahy nejlepším kanonýrem probíhajícího ročníku Ligy mistrů, v jejíž historii už nashromáždil celkem 114 branek! Na druhé příčce historických statistik je jeho hlavní rival Lionel Messi z Barcelony, jenž má na kontě sedmadevadesát zářezů.

„Liga mistrů je soutěž, kterou mám vážně rád. Vždy je fajn skórovat a zvláště pak v situaci, kdy se podaří vyhrát, tak jako proti Dortmundu. Chtěli jsme končit skupinu vítězstvím, což se podařilo a jde o báječnou tečku," rozplýval se Ronaldo.

Nijak netajil, že postup z druhého místa jej netíží. „Nejdůležitější pro nás bylo dostat se do další fáze. Naším jediným cílem je vyhrát soutěž třikrát v řadě," nastínil Ronaldo, že společně s parťáky v Realu mají na mušce další unikátní rekord, neboť po letošní premiérové obhajobě prvenství v Champions League by portugalský borec rád přidal i „zlatý" hattrick z nejprestižnější klubové soutěže.

Reklama