Hlavní obsah

Bitva o Beckhama: Manchester kývl nabídce Barcelony

MANCHESTER

Za hvězdného záložníka zaplatí "Barca" 30 miliónů liber. Dalších deset má přidat podle dalších úspěchů klubu. Beckhamovi se však z Old Trafford nechce a rozhodně se brání stát se figurkou v mocenském boji o křeslo prezidenta španělského velkoklubu.

Foto: ČTK/AP

Kapitán anglické fotbalové reprezentace s největší pravděpodobností v Manchesteru, kde hrál od svých 18 let, končí.

Článek

Bezprostředně poté, co se informace o přijetí nabídky objevila v médiích, stouply akcie United o 4 procenta. Zveřejněním částky se podle expertů klub snaží přesvědčit samotného hráče, aby se přestupu nebránil. Celá věc je totiž podmíněna jeho souhlasem.

Beckham: Cítím se jako kus masa

Mluvčí Beckhamovi manažerské firmy SFX už oznámil, že hráč žádné setkání s Joanem Laportou, který za snahou přívest jej do Barcelony stojí, neplánuje. Podle jeho slov, které zprostředkoval obvykle dobře informovaný The Sun, se Beckham cítí jako kus masa a pěšák v politické bitvě o moc nad Barcelonou.

Čtyřicetiletý právník, jehož šance na post prezidenta katalánského týmu každým dnem rostou, se však takovým vyjádřením brání. Podle jeho slov jednání s hráčem již začala. Sám je přesvědčen, že se mu nechuť jednoho z nejlepších hráčů světa podaří zlomit.  "Dejte nám 24 hodin, a bude náš," citoval jeho slova britský The Sun.

Laporta má s Beckhamem velké plány. Kapitán anglické reprezentace se má v jeho představách stát vůdcem znovuzrozené Barcelony. Ta stála v minulých letech spíše ve stínu, z něhož ale nyní hodlá vyjít. "Vrátíme se tam, kam patříme. Na vrchol," prohlásil Laporta, který případný Beckhamův příchod označil za nejvelkolepější ve slavné klubové historii.

Během pěti let si má vydělat 31 miliónů liber

Kandidát na prezidentské křeslo hodlá udělat z Beckhama nejlépe placeného hráče světa. Podle britských médií by si měl kapitán anglické reprezentace ve Španělsku vydělat v prvních pěti letech neuvěřitelných 31 miliónů liber.  "Jednoznačně se to vyplatí. On nám ty peníze vydělá zpátky," je přesvědčen Laporta. A pokud by v nedělních volbách neuspěl? "Jednoduše přepustím jednání vítězi."

Ve hře však není sám. Přestože má "Barca" náskok, ve hře stále zůstává Real Madrid a oba milánské velkokluby. Všeobecně se teď očekává Beckhamův návrat z dovolené, po němž bude mluvit s jejich zástupci. Jeho setrvání v Británii se ale neočekává. "Nikdy jsem netvrdil, že z Manchesteru neodejdu a ukončím tam kariéru", komentoval dění hráč pro Los Angeles Times v Kalifornii, kde tráví prázdniny.

S jeho odchodem se už smiřují i fanoušci: "Pokud půjdou peníze získané jeho prodejem na posílení týmu, má šéf i vedení klubu naší naprostou podporu," nechal se slyšet zástupce Nezávilsé asociace příznivců Manchesteru, Julian Spencer.

Reklama