Hlavní obsah

Wenger: Rosický ukázal, jak moc může být užitečný

LONDÝN

Tomáš Rosický je hlavním hrdinou všech britských komentářů ze středečního zápasu Arsenalu Londýn ve fotbalové Lize mistrů. Český záložník rozhodl svou krásnou trefou o výhře anglického týmu na hřišti německého Hamburku a britské deníky pějí chválu na jeho výkon. Spokojen byl s jeho hrou pochopitelně i francouzský kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

"Potřeboval plných devadesát minut, aby ukázal jak moc může být užitečný, a že dokáže střílet branky," řekl Wenger po zápase v Hamburku na adresu Rosického, který poprvé od letního přestupu z Dortmundu odehrál za Arsenal celý zápas. Wenger jej do klubu přivedl jako náhradu za Roberta Pirese a středeční zápas ukázal, že to byla dobrá volba.

"Chtěli jsme někoho, kdo dokáže střílet góly z delší vzdálenosti. Právě tak jako Pires," vysvětlil Wenger, jenž věří, že jeho současný tým může být v Lize mistrů úspěšnější než loni, kdy prohrál až ve finále s Barcelonou. "Někde hluboko v nás ještě leží obrovské zklamání. Chceme to vrátit zpět a tentokrát trofej vyhrát," tvrdí odhodlaně.

Arsenal se musel v Hamburku obejít bez zraněné hvězdy Thierry Henryho, francouzský útočník by ale snad měl být připraven k nedělnímu zápasu Premier League s Machesterem United. Ten ale zřejmě nestihne obránce Kolo Touré, jenž se zranil právě v úvodním zápase Ligy mistrů. "Inkasoval kopanec do boku, vypadá to jako svalové zranění. Teď se ještě nedá říct, jak vážné to je," dodal Wenger.

V dalším kole Champions League přivítá Arsenal v úterý 26. září FC Porto.

Reklama