Hlavní obsah

Rosický: Snad se za Arsenal trefím častěji

LONDÝN

Tomáš Rosický by si přál, aby za Arsenal dával góly častěji, než se mu to dařilo v Borussii Dortmund. Pětadvacetiletý český záložník se poprvé v dresu londýnského klubu trefil ve středečním utkání Ligy mistrů v Hamburku; o jeho gólu se mluví v superlativech, přitom sám Rosický si v první chvíli myslel, že jeho střela z 25 metrů domácí branku mine.

Článek

"Nejdřív jsem si myslel, že míč letí někam na tribunu," prohlásil dnes Rosický na internetové stránce Arsenalu. V 53. minutě se český hráč dostal k míči a vyslal nechytatelnou dělovku do levého horního rohu hamburské branky. Právě jeho trefa nakonec zajistila hostům v úvodním kole Ligy mistrů vítězství 2:1.

Svůj středeční gól přirovnal Rosický k brance, kterou vsítil celku Spojených států amerických na letošním světovém šampionátu v Německu. Více si však váží té klubové. "Myslím, že tenhle gól byl lepší. Udělal mi větší radost. A jsem šťastný, že jsem se za Arsenal střelecky prosadil tak brzy," řekl.

Pirese obdivoval, má jeho číslo

Rosický si uvědomuje, že se od něho v londýnském klubu střelecká produktivita očekává. "V reprezentaci jsem už pár branek dal, ale v Dortmundu se mi tolik nedařilo. Vím, že na svém postu bych góly střílet měl. Snad se v Arsenalu budu trefovat častěji než v Dortmundu," prohlásil kapitán českého národního týmu.

V létě z Arsenalu odešli Robert Pires a José Antonio Reyes, tím se uvolnila pozice pro záložníka se schopností střílet góly. Této role se Rosický ve středu večer zhostil na jedničku, po utkání však zalitoval, že se s Piresem v anglickém klubu minul.

"Na jednu stranu jsem se s ním chtěl potkat v jednom klubu, ale na druhou stranu - kdyby zůstal v Arsenalu, zřejmě bych tu teď nebyl," uvedl Rosický, který Piresovu hru vždy obdivoval. Francouze nahradil na levém okraji záložní řady a převzal po něm i dres s číslem sedm.

Reklama